fbpx

Ingen ekstra verdensarvkroner

Radio Rjukan7. oktober 20154min
admini2_6686

Som vi fryktet så er det ingen endringer i posten for de norske verdensarvstedene i budsjettet til Klima og miljøverndepartementet (KMD). Vi og de øvrige verdensarvstedene i Norge har en jobb å gjøre fram mot reviderte budsjett og 2017-budsjettet.

 VERDENSARV: Verdensarvkoordinator i Telemark Eystein Andersen registrerer at det ikke er noe i statsbudsjettet som gjenspeiler at Norge har fått et nytt verdensarvsted.
VERDENSARV: Verdensarvkoordinator i Telemark Eystein Andersen registrerer at det ikke er noe i statsbudsjettet som gjenspeiler at Norge har fått et nytt verdensarvsted. (Foto: Jens Marius Hammer)
DEL
 
Det er en skuffet verdensarvkoordinator i Telemark Eystein Andersen som uttaler seg til avisa Telen etter at statsbudsjettet ble lagt fram onsdag formiddag.

– Verdensarvposten har en liten økning på knappe tre millioner kroner, men det er snakk om penger som er hentet tilbake fra tidligere år, så i realiteten er det ingen økning. Posten står på 42 millioner kroner slik den gjorde før Notodden/Rjukan fikk verdensarvstatus. Dette er i utgangspunktet som forventet ut fra de signalene vi har fått tidligere, men det er likevel skuffende ut fra ambisjonsnivået vårt, sier Andersen til avisa.

– Jeg hadde håpet det kunne ligge midler inne i budsjettet til Norsk Industriarbeidermuseum fra KMD til å opprette verdensarvsenter, men det kom heller ikke, legger han til.

Også i Industriarbeidermuseet på Rjukan er man skuffet over at verdensarvstatusen ikke er tatt hensyn til i årets budsjett:

– Med verdensarvstatusen hadde jeg forventet at man hadde løftet dette litt all den tid det var Regjeringen som var formell søker da søknaden om verdensarvstatus for Notodden og Rjukan ble sendt. Publikum forventer jo at vi skal formidle verdensarven fra 6. juli – dagen etter at vi fikk statusen – men når regjeringen ikke legger til rette for dette så bir det jo vanskelig. Men vi skal stå på og jobbe aktivt videre for å få verdensarven inn i budsjettene, sier NIA-sjef Runar Lia til Telen.

Fra samferdselsdepartementet er det heller ikke satt av en krone til opprusting av Tinnosbanen i årets budsjett, skriver Telen.

Hele saken i Telen

Foto: Eystein Andersen, Telemark Fylkeskommune

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia