fbpx

God oppslutning og stemning på 1. mai på Rjukan

Radio Rjukan1. mai 20185min
1stemai2018-3_6d9c

""11-årige Fride Langeland fikk best respons av alle blant flere gode taler i Såheim Folkets Hus, der kaffe, vafler og kaker fikk bein å gå på.
– Jeg begynte også tidlig, men jeg var ikke 11 år, sa en imponert LO-leder Tom Nilsen.

Frides appell kan du høre på Radio Rjukan onsdag.

Da hadde flaggborg, kransenedleggelser og det tidligst på dagen foregått lett regn, men da toget fikk gjennom øvre bydel var oppholdsværet et faktum resten av dagen.
Men Rjukan Janitsjar som trofast  innslag, holdt toget fin takt med paroler mot krigen i Syria, likelønn, Nei til Acer og "Støtt Palestina – Nei til okkupasjon.  

For oppslutningen om årets 1.mai-arrangement i Tinn var god – noe som vel reflekteres i at landet har en blå-blå regjering – en regjering som var enkelt sagt lite populær i LO-huset idag.

Her ble forskjells-Norge, integreringspolitikken, solidaritet og fred temaer, mens den lokale hovedtaleren, AP-leder Trond Jore la vekt på arbeidsplasser i lokalsamfunnet.
Det er tydelig at det er nok av kampsaker for fagbevegelsen også i 2018.
– Jovisst er 1.mai viktig, det er ikke minst viktig å huske kampen som har stått for arbeidsrettighetene, sa Olav Mogen, som ikke visste hvor mange 1. mai-arrangementer han har vært på gjennom åra.

""Lokal LO-leder trakterte møtet i det nyoppussede Såheim Folkets Hus med sedvanlig folkelig og samtidig offisiell tone, og tangerte at Radio Grenlands LO-radio ringte underveis. Det ble direkteinnslag på lufta i Grenland med stor stemning.

Underveis holdt Odd Martin Landstad tonen med arbeidersanger, der også allsang var på tapetet.
– Arbeiderpartiet bør fortsette å velge ledere som er gode til å spille og synge, mente Nilsen.

Da hadde dagens hovedtaler, SV'er fra Re i Vestfold, kommunen som nå skal slås ammen med nabokommunen Tønsberg satt behørig fokus på flere temaer ""som er opp i dag. Særlig sammenligningtallene har presenterte over skatt og avgifter i Norge, og bevisførselen over at forskjellene øker i Verden, ble tatt godt imot av tilhørerne.
– Klassekampen er ikke over, sa Olausen, som mener det flotteste han ser nå er ungdommens kamp mot våpenpolitikken i USA og #metoo. Han mente regjeringen er utrolig kreativ i å gjøre det vanskelig

 for de fattigste i det norske samfunnet.

– Vi har en mørkeblå regjering som har gitt de 1200 aller rikeste i Norge 100 ganger mer skattelette, mens de 3 millionene som tjener under 550.000 kroner, altså folk flest, har fått under 5000 mer å rutte med. Men til gjengjeld har de som sitter nederst ved bordet fått kutt i sykelønnsordning, trygdeytelser, arbeidsledighetstygd, pleiepenger og innført dyrere barnehageplasser, dyrere fysioterapi osv. Med andre ord kutt i intekt, som skal hjelpe på arbeidsmoralen. Alle latsabbene skal tidligere opp om morran. For de rike derimot, hjelper ikke kutt på arbeidsmoralen og investeringslysten. Jo flere puter under armene på Olav Thon og Sten Erik Hagen desto mer jobber de, sa Olausen.

Se galleriet for flere bilder

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia