fbpx

Forlanger bedre grunnskoleresultater

Radio Rjukan12. september 20164min
wp_20160908_18_59_16_pro_40e9

""Det var etter at kommunalsjef Gjertrud Lien hadde lagt fram tilstandsrapporten over skolen i Tinn, som viser at hele 60% av femteklassingene i Tinn ligger på laveste nivå i engelsk, og 40% ligger på laveste nivå i matte, at politikerne reagerte i kommunestyrets møte torsdag kveld.

Lien la vekt på at resultatene forbedres vesentlig før elevene går over på videregående skole. Når de er kommet til 10. klasse, er elevene på nasjonalt gjennomsnitt, samt at elevene trives og at det er lite mobbing.

Men det holdt ikke for Runar Espeland (H).
– Konklusjonen er at noe må skje, sa Runar Espeland, og etterlyste tiltak i barneskolen spesielt.
""– Hva gjør administrasjonen videre med denne rapporten. Hva har dere tenkt å gjøre med utfordringene, spesielt fra 1. til 7. klasse, spurte Espeland, som mener at penge- og ressursbruken burde borge for bedre resultater når også skolemiljøet skulle tyde på at elevene trives.

Også rådmann Rune Lødøen lurte på om tiltakne som var satt igang virket. De synes ikke på resultatene.

Sp's Svein Bakka mener det er for mye kos i Tinns barneskoler.
– Ton ned kosefaga og legg mer vekt på tybngre fag, mente Bakka.

Leder for oppvekstutvalget, Ragnar Gunleiksrud (Sp) mente enkelte skoler i landet driller elevene før av nasjonale prøver. og at det er oe av forklaringen.
– Men det er også andre faktorer som gjør at elevene våre ikke kommer så godt ut, det er noe vi selvfølgelig skal ta på alvor, sa Gunleiksrud.
Oppvekstutvalget vedtok i sitt møte mandag et framtidig mål om at under 10 prosent av 5.-klassingene i Tinn skal score nivå 1 i engelsk, regning og lesing. De har også satt mål for 8. klassetestene.
I 8. klasse skal under 20 prosent score på nivå 1 og 2 i engelsk og lesing, og under 15 prosent i regning. Tinn skal ligge under snittet i gruppe 12. Et tiltak er individuell vurdering.

SAken endte med at rådmannens innstilling med de foresklåtte målene fra oppvekstutvalget ble enstemmig vedtatt. Nå er det opp til administrasjon og skole og oppnå resultatene

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia