fbpx

Enstemmig flertall for å bevare elektro

Radio Rjukan7. mai 20154min
elektro-elever_e436

Hovedutvalget for konpetanse gikk enstemmig inn for å bevare elektro på Rjukan videregående skole, og gikk dermed imot innstillingen om nedleggelse.
Det var stor politisk enighet i saken.
– Elektrolinjen på Rjukan reddet. Det ble enstemmig vedtak idag i kompetanseutvalget for Telemark fylkeskommune. Bra innsats av ordf.Steinar Bergsland og fra alle de politiske partier i Tinn, uttrykker Per Lykke (H) i en kommentar på facebook.

 

Det viste seg å være stor politisk enighet i spørsmålet.
Opprinnelig var det seks søkere til vg1 elektro for kommende skoleår. Det kreves 10. nå er det ni som har søkt, og bransjerådet og flere kalte inn til krisemøte for å redde linja, eller at innstillingen gikk på å legge linja ned.
Linjas problemer startet politisk da man for tre år siden valgte å opprette elektro-linje ved Vest-Telemarkv vgs i Dalen, til tross for at det er stor mangel på lærlingeplasser for 2 stk kull á 15 i øvre Telemark, når det gjelder læringeplasser.
Forrige mobilisering ga store resultater, med god oversøkning, mens i år er plutselig søkningen langt under det forventede.

Onsdag gikk Høyre ved Gunn-Marit Helgersen ut i klare i ordelag og sa ifra at Høyre ikke vil støtte en nedleggelse med alt det som nå skjer på Rjukan innenfor den bransjen.
– Skal elektro legges ned, så er det ihvertfall ikke på Rjukan, sa Helgesen, som understrekte at hun vanligvis ikke vil komme med slike signaler før et møte. Høyre mener det er viktig å beholde fagmiljøene på Rjukan.

– Høyre går imot nedleggelse av linjen. Vi kan ikke legge den ned bare pga litt dårlig med søknader kun et enkelt år. Få andre har krav om lærlingsløfter Ingar. Ikke still høyere krav til Rjukan enn andre. Denne saken handler for mye om politikk. De rødgrønne i fylket ønsket å prioritere Dalen på bekostning av Rjukan. Dette går ikke Høyre med på. Vi har også store elektromiljøer på både Notodden og Kongsberg som skolen må kunne utnytte, sier partiets fylkeslistekandidat Per Lykke i en kommentar på facebook.

FrPs Thorleif Fluer Vikre fulgte på.
– Vi vil på ingen måte være med på å legge ned elektro på Rjukan. Vi var mot å opprette elektro i Dalen, fordi vi fryktet konkurransen med Rjukan. skolene har felles opptaksområde også på lærlingeplasser, sier Vikre.
Dermed manglet én stemme i dagens utvalgsmøte der også SV, SP og Ap er med, men allepartier hadde uttrykt at de nok finner en løsning.
Det endte med et enstemmig hovedutvalg – for å bevare elektro på Rjukan videregående.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia