fbpx

Birkeland ut mot Sentraliseringskåtheten

Radio Rjukan23. mars 20156min
bjorn-sverre-b-paalandsmote_d063

I sitt innlegg til det rekordstore landsmøtet i Senterpartiet lørdag, grunnga Tinns ordførerkandidat Bjlørn Sverre Birkeland hvorfor han svitsjet fra lederjobb i Tinn Høyre og styremedlem i Telemark Høyre til å være ordførerkandidat i Senterpartiet før årets kommunevalg.
Han informerte landsmøtersalen om at han var leder i Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus, og ramset opp sykehus, politi og den kommende kommunereformen når han beskrev en blåblå regjering som vil slite med å bli gjenvalgt etter denne perioden på grunn av sitt råkjør mot distriktene.
Talen ble tatt godt imot, blant annet vakte han applaus et påar ganger og latter når han sammenlignet det nye politidistriktet i nærpolitireformen med Belgia.

Her er hele innlegget til Bjørn Sverre Birkeland:

Kjære Landsmøte
Kjære Senterpartister

Vi har aldri tidligere hatt en regjering med en større sentraliseringskåthet, enn det vi har i dag. 
Vi har aldri hatt en regjering som har hatt dårligere tid med å rasere helse- og velferdsordninger i landet vårt. Det er på en måte forståelig, fordi de ikke blir sittende lenger enn ut denne stortingsperioden, 
– så de har dårlig tid på å gjennomføre en dårlig politikk for innbyggerne og landet vårt.  
Sentraliseringsiveren er så stor at jeg 11. august 2014 ikke kunne sitte stille lenger å se på at Norge, landet mitt, blir rasert. Jeg meldte meg derfor ut av Høyre, sa opp mitt verv som leder av Tinn Høyre og medlem av styret i Telemark Høyre
– Og meldte meg inn i Tinn Sp. 
Jeg har nå fått tillit som ordførerkandidat for Tinn Sp og er valgt som studieleder for Telemark Sp. 

Sykehus
Som styreleder for KIL (Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus) har jeg nøye fulgt med på det som nettopp skjer med lokalsykehusene i Norge. 
Regjeringen har bebudet en Helse og sykehusplan, som allerede er i gang, der lokalsykehusene får en mindre viktig rolle i akutt- og beredskapssammenheng, og Bent Høie har uttalt at halvparten av landets sykehus skal fratas akuttfunksjonen. Dette hevdet KIL allerede i sin rapport i mai 2014, men da ville ikke departementet kommentere vår påstand.

Politi
Så har vi en nærstående politireform som introduseres, Ja, nettopp «Nærpolitireformen» som den ironisk ble kalt av Anders Anundsen, og på pressekonferansen brukte Anundsen ordet «ROBUST» så mange ganger, at jeg absolutt fikk med meg at mannen ikke forstår rekkevidden av begrepet. 
Reformen innebærer å redusere de nåværende 27 politidistriktene til 12, hvilket for oss i Tinn betyr at Telemark blir «fusjonert» med Vestfold, Buskerud og Asker og Bærum. Et distrikt som er større en Belgia. 

Kommunereform
Som skal få 428 kommuner ned til ca 100. 
Andre europeiske land har allerede gjort dette for lenge siden, og Danmark senest i 2008. Resultatet av dette er for vårt naboland at det er blitt dyrere og tjenestene er blitt dårligere. Men det svekker også demokratiet og fører til økt byråkratisering, i følge flertallet av danske lokalpolitikere. 
Sp må arbeide knallhardt hver eneste dag for å motstå denne sentraliseringskåtheten og den politikken som har ordet «Robusthet» som markedsvokabular, uten at de politikerne forstår rekkevidden av det de selv snakker om. 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia