fbpx

Birkeland ut mot Notodden-ordfører

Radio Rjukan27. mai 20155min
bjorn-s-birkeland2_01a2

Birkeland er kraftig provosert at et oppslag i RjukanNarbeiderblad, der Christensen kommer med et hjertesukk over det som karaktereiseres som treige tinndøler.
Dermed tas kommunesammenslåingssaken videre fra vennskapelige sonderinger til mer hissige ordkløyveri.

– Hva er det ordføreren i Notodden har så hast med? Skal vi da oppfatte Jørn Christensens utspill som en invitasjon eller som en trussel? Spør Bjørn Sverre Birkeland retorisk.
– Er det en invitasjon, bommer han på ordvalget. Å kalle Tinndøler trege og i tillegg snakke om robuste fagmiljøer ved en kommunesammenslåing med Notodden, så er det absolutt ikke samlivsmotiverende for flertallet i Tinn. Det er jeg fullstendig overbevist om. 

I et leserinnlegg han Tinns ordførerkandidat np har sendt lokalmedia understreker han at han heller ikke er interessert i wienerbrødmøter med nabokommunen.
– Tinn kommune har besluttet å legge fram en utredning i forhold til aktuelle sammenslåinger med andre kommuner, og ta med fordeler og ulemper vedrørende de ulike scenario. Et klokt valg etter mitt skjønn, før kommunestyret endelig tar stilling til dette, mener Birkeland, som også velger å harselere med wienerbrødmøter og ROBEK-lister i sitt utspill.

Leserinnlegget i sin helhet:

Kloke Tinn kommune
Det er med undring jeg leser artikkelen i RA. Lørdag 23. mai, der ordfører Jørn Christensen i Notodden maner til en rask beslutning i Tinn kommune, vedr kommunesammenslåing med Notodden. Overskriften lyder; «Venter ikke på trege Tinn». 

Tinn kommune har besluttet å legge fram en utredning i forhold til aktuelle sammenslåinger med andre kommuner, og ta med fordeler og ulemper vedr de ulike scenario. Et klokt valg etter mitt skjønn, før kommunestyret endelig tar stilling til dette. 

Hva er det da ordføreren i Notodden har så hast med? Hans egen regjering har flere ganger bebudet at det ikke er «tvangsekteskap» mellom kommuner de er ute etter, og vi vet heller ikke konsekvensene over de ulike alternativene som finnes. Skal vi da oppfatte Jørn Christensens utspill som en invitasjon eller som en trussel? 

Er det en invitasjon, bommer han på ordvalget. Å kalle Tinndøler trege og i tillegg snakke om robuste fagmiljøer ved en kommunesammenslåing med Notodden, så er det absolutt ikke samlivsmotiverende for flertallet i Tinn. Det er jeg fullstendig overbevist om. 

Har hastverket til Christensen noe med at Notodden er på ROBEK-lista å gjøre, eller er han bare generelt ivrig etter å få med seg Tinn kommune i sin kongstanke? 

Jeg har ikke svaret. Christensen framstår imidlertid puslete og uten god nok faktabasert politisk- og juridisk kunnskap. 

Som Christensen anmoder om, har heller ikke jeg behov for å drikke kaffe og spise wienerbrød med ordføreren i Notodden med det første, vedrørende denne saken. Jeg tar heller en pølse i brød på vei til og fra Oslo, i min iver etter å påvirke sentrale politikere til å stanse sentraliseringskåtheten. 

Bjørn Sverre Birkeland

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia