fbpx

60% ikke fornøyde med DAB ifølge undersøkelse

Radio Rjukan3. august 20172min
befaring_b590
I år slukkes FM-sendere i hele landet, men bare 24 prosent sier de er fornøyde med DAB-omleggingen, ifølge en ny undersøkelse utført for Dagbladet.
 
I undersøkelsen utført av Ipsos sier også 60 prosent at de ikke er fornøyde, og 16 prosent svarer at de ikke vet.
 
I løpet av året slukkes de nasjonale kanalene, samt de kommersielle kanalene i storbyene. DAB skal være et bedre alternativ som skal gi lytterne flere kanaler og bedre lyd, likevel er ikke norske lyttere fornøyde. Administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid er i bransjeorganisasjonen IKT Norge tror grunnen til at lytterne ikke er fornøyde kan være alt fra manglende dekning til at radiolyttere må kjøpe nytt dyrt utstyr.
 
– Det er også tegn på at DAB-omleggingsprosjektet ikke nødvendigvis har hatt brukerne i fokus. Det har vært et høyt politisk spill og et politisk fokus, mer enn et brukerfokus, sier Austlid til Dagbladet.
 
Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler. 189 lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet i minst fem år fremover.

Radio Rjukan vil test-sende fra Skipsfjell over Gaustablikk i høst, sannsynligvis allerede før Dyrskun, i samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet Radio.
Man har fått penger til prøvesendinger gjennom Støttefondet for lokalkringkasting, og samarbeider med Radiolink i Vest-Telemark for å få ut signalene.

 
(NTB)

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia