fbpx

60% ikke fornøyde med DAB ifølge undersøkelse

Radio Rjukan3. august 20172min
befaring_b590
I år slukkes FM-sendere i hele landet, men bare 24 prosent sier de er fornøyde med DAB-omleggingen, ifølge en ny undersøkelse utført for Dagbladet.
 
I undersøkelsen utført av Ipsos sier også 60 prosent at de ikke er fornøyde, og 16 prosent svarer at de ikke vet.
 
I løpet av året slukkes de nasjonale kanalene, samt de kommersielle kanalene i storbyene. DAB skal være et bedre alternativ som skal gi lytterne flere kanaler og bedre lyd, likevel er ikke norske lyttere fornøyde. Administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid er i bransjeorganisasjonen IKT Norge tror grunnen til at lytterne ikke er fornøyde kan være alt fra manglende dekning til at radiolyttere må kjøpe nytt dyrt utstyr.
 
– Det er også tegn på at DAB-omleggingsprosjektet ikke nødvendigvis har hatt brukerne i fokus. Det har vært et høyt politisk spill og et politisk fokus, mer enn et brukerfokus, sier Austlid til Dagbladet.
 
Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler. 189 lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet i minst fem år fremover.

Radio Rjukan vil test-sende fra Skipsfjell over Gaustablikk i høst, sannsynligvis allerede før Dyrskun, i samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet Radio.
Man har fått penger til prøvesendinger gjennom Støttefondet for lokalkringkasting, og samarbeider med Radiolink i Vest-Telemark for å få ut signalene.

 
(NTB)
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia