fbpx

Travel påske, men ingen alvorlige saker

Radio Rjukan2. april 20184min
roedekors_097f

For tredje gang på ti år har Røde Kors behandlet over 900 skader i påsken, viser oppsummerende tall fra Røde Kors sin påskesentral. Antall skader er dobbelt så mange som i fjor. Påsken 2017 kom sent og var stort sett snøfattig, i 2018 var det helt motsatt. Telemark topper statistikken med 168 skader, mot fjorårets 111.

Det har vært en rekordhektisk påske i hele landet, men ingen meget alvorlige saker i Telemark. Det verste har vært alvorlige bruddskader. Rekordbesøk i Tinn-fjella gir også travle dager for Røde Kors mannskapene som har hatt base på Gaustablikk, Kalhovd, Røde Kors huset på Rjukan og ved Erlandsgard.
For å holde høy beredskapenhar det lokale hjelpekorpset som vanlig hatt hjelp av kolleger i Oslo og i Horten, som har dekket henholdsvis Gaustablikk og Kalhovd.

For de lokale mannskapene har det gått i ett siden palmesøndag. Da var de først på stedet da en nødpeilesender ble utløst ved Krossvasshovda vel 10 km i luftlinje nordvest for Mårbu. Det viste seg å være falsk alarm fra et turfølge på 14 personer. I tillegg har det vært transport av noen noro-virus-syke.
I Tinn har det vært 36 frivillige fra Røde Kors på vakt til enhver tid i påsken. Det har også vært folk på hjemmevakt til enhver tid, klare til å rykke ut på større aksjoner.

Rekordpåsken har preget hele landet.
– Det har også vært en ny rekord i henteoppdrag, som er en tredel av skadene. Godt vær i de største utfartsområdene gjør at det har vært noen færre leteaksjoner, sier nestleder Sven Bruun i Røde Kors hjelpekorps. Han avsluttet i dag kommunikasjonssentralen til Røde Kors for påsken.

Det har vært 338 henteoppdrag, 26 søkeoppdrag og 12 oppdrag i forbindelse med skred.

Det har vært to alvorlige hendelser som hjelpekorpsene har vært involvert i det siste døgnet. En person omkom i skred i Lofoten, det andre dødsfallet i skred i påskeuken i Nord-Norge hvor skredfaren har vært stor. Det var også en alpinulykke i Rogaland søndag ettermiddag med en ung jente.

 – Denne ulykken viser hvor avgjørende det er å bruke hjelm. Dette kunne gått mye verre uten hjelm. Men alt i alt har det ikke vært så mange alvorlige ulykker med tanke på hvor stor utfarten har vært til fjellene og alpinanleggene, sier Sven Bruun.

Til sammen har Røde Kors Hjelpekorps 3386 registrert tjenestetimer denne påsken. Det tilsvarer 451 dagsverk. Det er flere oppdrag som ikke er ferdig registrert, så dette tallene kan bli litt høyere i løpet av kvelden.

Foto: Mads Volland Finnekås

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia