fbpx

Spørsmål om lysregulering ved barneskolen

Radio Rjukan29. oktober 20202min
trafikklys

Det var Vicky Margetts som stilte spørsmål i kommunestyrets møte da de møttes for sitt oktobermøte, for å følge opp utspillet de hadde. Med Elzbieta Kowalska og Vicky Johnsen Margetts, Tinn SV som spørsmålsstillere stilte de følgende spørsmål der de fikk bekreftet at man fra kommunens side skal undersøke mulighetene.

Vil kommunen undersøke?
«I Tinn kommune ligger det en svært trafikkert og uoversiktlig overgang, og det rett ved Rjukan barneskole. Her skal barn navigere seg i en uoversiktlig og svært trafikkert fylkesvei i store deler av døgnet til og fra skole, SFO, idrettsaktiviteter og lekeplassen. Fylkesveien trafikkerer store kjøretøy som gjør situasjonen uoversiktlig både for sjåfører og ikke minst for barna. Det er på tide at vi tar initiativ for å sikre denne skoleveien. Vi må forhindre at «nesten ulykkene» blir til dødsulykker. Vi må̊ sikre en trygg skolevei for barn og unge, og en lysregulering vil kunne ivareta denne sikkerheten langt bedre enn i dag.
Etter oppslag i RA i begynnelsen av september, har vi fått mye positiv respons. Et trafikklys er enkelt å forstå for både bilister og barn, et trafikklys respekteres av alle, og det er en kjent trafikk reguleringsmetode som er enkel for alle å forholde seg til. Vil ordfører på vegne av Tinn kommune ta kontakt med fylkeskommunen/Statens vegvesen og undersøke muligheter til en lysregulering ved Rjukan barneskole så fort som mulig?»

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia