fbpx

Rjukan-brannvesenet får ja til stigebil

Radio Rjukan6. mars 20172min
img_2023_4613

Etter brannen Mandheimen Statlioge Asylmottak har brannvesenet fått i oppdrag å vurdere anskaffelse av en stigebil for brannslukking i høyden for å være bedre rustet til å verne verdensarven.
da har også en brukt stigebil Nedre Romerike brannvesen til en pris av 2 millioner dukket opp, og foreslås hasteinnkjøpt før den forsvinner til en annen kommune. Det førte til diskusjoner i formannskapet torsdag.

– Saken bør utsettes til økonomiplanen, sa Høyres Steinar Bergsland i formannskapet, og fikk støtte av Aps Trond Jore. De var enige i at Mannheimen viser av Tinn Brannvesen har behov for å kunne slukke i høyden, men påpekte at innkjøpet vil kreve ekstra mannskap og opplæring.
Rådmann Rune Lødøen foreslo at det kan vurderes å bruke annet teknisk mannskap til å kjøre bilen.

Men Senterpartiets  Rigmor Severinsen Rabbe mente at man måtte slå til.
var klar.
– Nå kan brannvesenet få kjøpt en brukt stigebil til 2 millioner kroner, og utsetter vi det må vi regne med å kjøpe en til 8 – 10 millioner. Derfor er det vanskelig å gå til utsettelse. Dette er utstyr som brannvesenet har etterlyst i mange år, sa Rabbe.
SVs Sanja Pasovic mente det er viktig med stigebil for å sikre verdensarven på Rjukan.
Saken vedtatt med 2 millioner til stigebil, pluss 2 millioner til annet nødvendig brannutstyr som er ønsket etter brannen i Mannheimen.
Den skal opp til endelig vedtak i kommunestyret torsdag denne uka.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia