fbpx

Har fått opp det meste av sølet

Kyrre Dahl1. juni 20212min
slippen2021c
Storegut på vei inn til Tinnoset - Foto: Jan Roger Næset

Utslippet i forbindelse med vedlikeholdet av Storegut ser ikke ut til å gi store konsekvenser.

Det var fredag at det kom melding om at det var sluppet ut en foreløpig ukjent, foreløpig ikke identifisert, mengde oljeaktig væske i Tinnsjøen. Dette skjedde i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på M/F Storegut på Tinnoset

Det lå allerede oljelenser akter på slippen og utslippet ligger innfor dette området. SFT og alle nødvendige instanser er varslet og oljevernsarbeid på stedet er iverksatt, opplyste direktør ved NIA, Anna Hereid, på fredag.

Nå har NIA sendt ut en oppdatering:

Med god hjelp fra utrykningsetatene ble mesteparten av væsken som slapp ut i Tinnsjøen fredag samlet opp og fjernet samme dag.

– Vi jobber med å hente opp den siste delen innerst inne ved slippen og har også sendt prøver til analyse slik at vi etterhvert får nøyaktig informasjon om innholdet, opplyser Hereid.

– Ettersom det var lagt ut lenser i forbindelse med det planlagte vedlikeholdsarbeidet har vi ikke registrert utslipp utenfor det begrensede området ved slippen. Når uhellet først var ute er vi glade for at den viktige lensebarrieren fungerte godt, avslutter NIA-direktøren.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia