fbpx

Fire omkone fra Kragerø, en fra Skien i Dødsulykken i Svineroivegen

Radio Rjukan3. september 20186min
img_9637_5543

""– Jeg kan ikke huske i mine 35 år i politiet en ulykke med fem døde, sa innsatsleder i Politiet Sør-Øst Kjell-Ove Sørenmo da han ga pressen en oppsummering søndag kveld.
Da kunne han heller ikke gå ut med noe om de fem omkomne, men mandag opplyses det fra politiet at det er to menn og tre kvinner, hvorav fire er fra Kragerø og én er fra Skien.

– Fire omkom på stedet, mens en omkom som følge av skadene etter å ha vært fraktet av luftambulanse til Ullevål sykehus, opplyste Sørenmo, som sørget for at ulykkesstedet ble stengt for media, og opprettet kontaktpunkt like nedenfor sistestrekka på Svineroivegen, ved krysset til svadde på Dale.

""Søndag kveld kom to biler fra begravelsesbyrå og Bjørn Berge med planbil med bilen innpakket i presenning, og med 20 minutters differanse forlot de åstedet.

Ellers opplyste Sørenmo da veien åpnet igjen kl 21.30 av ulykkesbilen ville bli fraktet til Notodden trafikkstasjon for grundige undersøkelser, og at de omkomne ble sendt til obduksjon.
– Vi har fireløpig ikke noen klar formening om årsakene til ulykken, men etterforsker videre. Vi har gjort avhør på stedet av de som kom etter bilen. de har også fått tilbud om å møte kriseteam opprettet av Tinn kommune på Rjukan, opplyste Sørernmo før han dro til debrefing med de som hadde deltatt i redningsaksjonen på Rjukan politistasjon.

Det ble opplyst at Nasjonal ulykkeskommisjon hadde et team på vei til Rjukan som skulle overnatte og dra igang med undersøkelser på veien mandag.
– Veien er åpnet for fri ferdsel igjen nå, og jeg regner med at veien holdes åpen imorgen, men undersøkelseskommisjonen styrer seg selv på årstedet, sa Sørenmo til de fremmøtte medier.
""

En blå eller grå Audi A3 var tidlig på stedet etter ulykken og ble etterlyst av politiet. De meldte seg igår kveld.

– De har forklart litt hva de så, men hadde ingen nye opplysninger utover det, opplyste operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB søndag.

For uinnvidde har Svineroivegen fått sitt navn på grunn av de mange hårnålssvingene, ordet svineroi betyr grisehalen på tinndøl.
Det er flere kilometer med nedstigning fra det høyeste punktet på Fv651 over til Tuddal, der høyeste punkt er på 1265 meter, Flistjønnskar.
Stekningen mellom andre og første sving nedenfra Rjukan er på ca 1 kilometer i rett strekke før den siste hårnålssvingen ned til Rjukan.

Vegen er en av de mest traffikerte turistveiene i Norge, da den går opp forbi Stavsro, der den mest brukte stien opp til Gaustatoppen, og Den Norske Turistforenings turisthytte Gaustahytta går. Årlig går over 100.000 denne veien opp til Gaustatoppen.
Veien har vært nominert til kåringen Nasjonale Turistveger som følge av sin spektulære utsikt mot Gaustatoppen, og den trolske stemingen man får når kan kommer opp fra Tuddal eller Dale ved Rjukan.

Øyenvitner som har vært i fjellet og møtt bilen forteller at de koste seg veldig i en åpne 1959-modellen Cadillac Convertible oppe på fjellet med smil og vink til forbipasserende.
Det var ganske mye trafikk i høst-fjellet, som det pleier å være på søndag. Det var sedvanlig overfylt med parkering på Stavsro, og mye trafikk i begge kjøreretninger, forteller personer Radio Rjukan har vært i kontakt med.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia