fbpx

En rolig påske for Røde Kors

Radio Rjukan17. april 20175min
rodekors2_5756

Telemark Røde kors hjelpekorps hadde en travel påske selv om været ikke har vært all verden underveis. Skarpt føre, det vil si mye skare og is på grunn av minusgrader om natta gir mange skader.
Det har likevel vært en stor nedgang i skader og utrykninger sammenlignet med ifjor, men så har det også vært noe mindre påskeutfart i fjellet i år.

– I Tinn har vi hatt 64 skader, noe som er ca 40 % mindre enn tidligere år. Av disse ble 9 sendt videre til legevakt og sykehus, forteller operativ leder Mats Volland Finnekås til Radio Rjukan.
""– Vi har hatt fem transportoppdrag og 1 leiteaksjon, og været har ført til mindre utfart enn tidligere, sier Finnekås, som forteller at det likevel har vært noen tilfeller av solbrenthet og ett tilfelle av solblindhet.
– Lokalt har vi hatt 25 i fjellet og på hjemmevakt, forteller Finnekås.

Selv om det er en betydelig nedgang på skadestatistikken ligger Telemark øverst på den nasjonale statistikken i antall skader, også i år, rapporterer Telemark Røde Kors.
Skjærtorsdag var en travel dag for vaktstasjonene i Telemark. 20 skader ble behandlet, og 11 av disse vår sår/kutt.
Men som vanlig var langfredag den største skade dagen.

Statistisk sett er langfredag den dagen i påsken mannskapene behandler flest skader i løpet av påsken. Totalt har Røde kors så langt behandlet 114 skader i påsken.
Sammenligningen som tas på langfredag var det i år 89 skader, sammenlignet med fjorårets 166 skader totalt. Selv om det innebærer en betydelig nedgang på skadestatistikken, ligger altså Telemark øverst på den nasjonale statistikken i antall skader.
Påskeaften bød på middels utfart de fleste stedene, bortsett fra på Haukeli som meldte om stor utfart.

​Nesten halvparten av skadene som er oppstått denne påsken er sår og kutt, en annen stor andel er brudd/forstuing.

De frivillige mannskapene har deltatt på totalt fire leteaksjoner og 11 henteoppdrag denne påsken.
Iløpet av påsken har det altså vært få leiteaksjoner, men noen enkle redningsaksjoner. Bare én av dem var i Tinn. 
Helga før påske var det to vestfoldinger som  ble hentet ned fra nordsida av Gaustatoppen, da de hadde undervurdert føret i ruta. 

""Ellers er det grunn til å nevne at Røde kors består av frivillige som bruker sin fritid på å hjelpe andre uten å få noen form for lønn.

I og med at Telemark er et friluftsfylke med mye utfart er det også forsterket beredskap en rekke steder, og i Tinn har Rjukan Røde kors hjelpekorps (RHK) som vanlig hatt hjelp fra mannskaper fra Oslo RKH og Horten RKH.

Bildet viser Oslo-gjengen, og er tatt at Tuddal RKH.

Mens Hjartdal har hatt hjelp fra besøkende mannskaper fra Ullensaker RKH, som forsterker beredskapen i Tuddal siste del av påsken.

Linker:
Rjukan Røde Kors facebookside

Fotos: Rjukan og Tinn Røde Kors

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia