fbpx

Årsaken til Mannheimen-brannen ukjent, men kan ha vært krypstrøm

Radio Rjukan22. juni 20172min
img_1955_b510

Idag ble Tinn kommune informert om rapporten etter brannetterforskingen. 
Rapporten rundt brannårsaken på Mannheimen-bygget har som konklusjonen er at det er ukjent brannårsak. Det er likevel fastslått at flyktningmottaket ikke ble påtent, og at det heller ikke var feil på det elektriske anlegget.

Det var natt til nyttårsaften at Mandheimen statlige mottak ble utsatt for brann. Brannen oppstod i 22.tida på kvelden ,og arnestedet er sannsynligvis mellom badet og balkongen i fjerde etasje, der Radio Rjukan så brannen i sine første filmopptak.

Det er gjort en stor jobb taktisk fra lokale etterforskere på Notodden og Rjukan, teknikere fra Telemark – og Kripos – for å finne årsaken, så det er gjort en del vurderinger underveis, så vi kan si litt om en sannsynlig brannårsak, sier han.

Det er heller ikke påvist feil eller mangler ved det elektriske anlegget på Mannheimen, som var relativt nyinnlagt, og en rekke vanlige brannårsaker er utelukket som følge av etterforskningen.

Erfaringer fra branner i slike eldre bygg viser at det kan oppstå noe man kaller krypstrøm. Det er en strømlekkasje fra en elektrisk krets som går til metallrør som kan føre til en lokal oppvarming og antennelse av brennbart materiale.

Man har ikke konkludert med krypstrøm, men det nevnes som en mulig årsak.


 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia