fbpx

Vil ikke godta ekstreme buss-kutt

Radio Rjukan31. oktober 20184min
rabbe_b031

Rabbe går hardt ut mot budsjettforslaget til fylkesrådmannen, og vil ha kommunestyret med på en fellesuttalelse om saken. Interpellasjonen kommer opp i kommunestyrets møte klo 9 torsdag – et møte som oveføres på nett og i radio på Radio Rjukan.

Her er interpellasjonen i si helhet:

Tinn kommunestyre 1. november, 2018

"I fylkesrådmannens forslag til budsjett legges det opp til store, for ikke å si katastrofale kutt i kollektivtilbudet for Tinn sin del. Dette kan ikke Tinn kommunestyre godta, da konsekvensene for kommunen og dens innbyggere vil være at vi nærmest får et ikke eksisterende tilbud spesielt sommerstid. Tinn kommune har reiseliv som satsningsområde og er avhengig av en god infrastruktur og et godt kollektivtilbud for å kunne frakte turister og fastboende rundt lokalt og ut og inn av kommunen. Som Verdensarvkommune kan vi ikke være bekjent av å ikke kunne tilby våre gjester et godt kollektivtilbud.

Forslaget til kutt omhandler også rutetilbudet Rjukan – Vest-Telemark som er vår øst/vest forbindelse. Dette kan også gi store konsekvenser for utbyggingen i Skinnarbuområdet og for rekruttering av elever til videregående skole.

Busstilbudet Rjukan – Grenland forsvinner helt, noe som rammer våre mest sårbare innbyggere mest, nemlig de som er alvorlig syke eller trenger behandling ved sykehusene i Grenland, da dette rutetilbudet i dag fungerer som en kombinasjon av pasientreiser og ordinær rutetrafikk. Det vil også vanskeliggjøre muligheten for Tinns innbyggere som ikke kan benytte eget transportmiddel, tilgang til offentlige tjenester.

Som en ytterligere konsekvens vil også flere arbeidsplasser bli borte og uten et godt kollektivtilbud vil det også være vanskelig å tiltrekke seg den gruppen innbyggere som man sårt trenger, barnefamilier og yngre mennesker.

At man har et godt kollektivtilbud er også viktig i beredskapsøyemed, for å ha tilgang på busser lokal i krisesituasjoner. Noe vi sist var vitne til under brannen ved Mandheimen, da nåværende transportør på kort varsel stilte opp og fraktet de som var berørt.

Tinn kommune henstiller til sine fylkespolitikere å inngå et tverrpolitisk samarbeid for å redusere foreslåtte kutt i budsjettet til et minimum og aller helst finne inndekning slik at de foreslåtte kuttene kan unngås. Dersom kuttene opprettholdes mener Tinn kommunestyre at det vil være et stort tap for utviklingen av hele Telemark.

Rigmor Severinsen Rabbe
Gruppeleder Sp

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia