fbpx

Vil ha Rjukan og Tinn på Vipps og VippsGo iløpet av 2017

Radio Rjukan31. mai 20179min
vipps-1_8eb8

– Lørdag 13. mai var den offisielle Vippsdagen, og Tinn Sparebank hadde stand i storgata dor å presentere Vipps og VippsGo. For nå skal skal det ut til folket i Tinn.
– Det er noe alle bankene har valgt å gå utmed – Sparebank1, DnB og alle sparebankene i Eikakjeden – forteller Jan Birger Oland, IT- ansvarlig og Vipps-ansvarlig i Tinn Sparebank.
Sammen med Lars Erik Amundsen, leder for bedriftsavdelingen i banken står de nå til tjeneste for alle som vil komme seg på Vipps.

""– Var dere letta da Eika-gruppen, som Tinns sparebank er en del av, kjøpte seg inn Vipps?

– Jeg var letta da Eika kjøpte seg inn. De kreftene vi nå ser, som står og venter på å komme inn i betalingsmarkedet er så store og sterke, at det er viktig å få et stort og forent norsk alternativ, sier Amundsen.
Han henviser til to nye EU-direktiver om betalingsformidling som det åpnes for i i Norge.
– Det ville vært uklokt med flere små aktører, og vi måtte forene kreftene nasjonalt, mener han.

Mange blant publikum visste ikke hva de ville og burde satse på, og det var Vipps med sine markedføringskrefter som kom fremst i køen i folks bevissthet. Sparebankenes SnapCash lyktes ikke i samme grad.

– Hva er fordelen med å vippse?

– Det er ganske likt med SnapCash egentlig, men Vipps gjør det litt lettere å finne fram til mottakerne.
– Det er samme hvilken bank du har, men du må ha Vipps-app'en på telefonen der du betaler med et betalingskort som er koblet mot et bankkort eller et  kredittkort, og en konto.
Mottaker må ha avtale om Vipps, lag forening bedrift, og da får de eget vippsnummer man betaler til.

Mellom privat betaler du fra person til person, eller dele oppgjør på en middag.

– Det er enkelt og blir for alle, og det er så enkelt at du kan betale uten å åpne telefonen. Det er gratis for privatpersoner, mens bedrifter må betale transaksjonsgebyr fra 1,75%, mens det er gratis å etablere.

På standen på Vippsdagen lanserte de også nye VippsGo, som gjelder bedrifter.
""– En bedrift må registerere seg og få et vipps-nummer. VippsGo gjør at du kan lage nettbutikk direkte inn ei Vipps, forteller Amundsen.

– Vi vil ha alle på Vipps. Lag, foreninger og privatpersoner i tillegg til bedrifter. Det vil i stadig større grad overta for kontanter, og du kan betale og melde deg inn eller kjøpe noe utifra opplysningere på en plakat, eller overføre penger mellom venner.

– Kan folk komme seg opp på vipps "på dagen"?

– Ja, det er fort gjort. Gå inn på Tinn Sparebanks hjemmeside og registrer deg. det er enkelt, sier Oland.
– Og bedrifter: Ta turen i banken, eller gjør det selv på nett! Du må ha organisasjonsnummer, så har du det som trengs. dvs. være registrert i enten Frivillighetsregisteret eller i Enhetsregisteret i Brønnøysund. Det må være på plass først, sier Oland.

Mange lag og foreninger synes det er interessant.
– Mange er allerede på Vipps i Tinn. f.eks kan jeg nevne at til Tinn Sogn  kan du vippse kollekten, forteller Oland.

– Hva sier folk?

""– De er fornøyde, og mange har tatt det i bruk, de er fornøyde. Det som kanskje er videre greit å vite er at det skjer stadig videreutvikling, og at vippsGo tilbyr Vippsfaktura, og så har vi Vipps for barn kommer snart. Der er det begrensninger, der det er en egen app til ungene, så de kan overføre og betale mindre beløp, og maks tre ganger om dagen etc. forteller Oland.

– Vipps er lett å  selge, men for bedrifter så kommer det for alvor framover nå,  nå som vi er med fra Tinn Sparebank så ønsker vi at det kommer for fullt i Tinn på bedriftsmarkedet også.
– En faktura kan du da få rett i Vipps, men de tvil nok ta noe tid før det er vanlig. Det er mye nytt å sette seg inn i, og slik blir det også framover, forteller Amundsen.

– Men det er viktig at bedrifter er orientert og tar det i bruk. Folk kan søke opp bedriften før de kommer i butikken, og også få vite om de tar Vipps, sier Oland.

– Tar Vipps over alt av betalinger på sikt?

– Det overar nok ikke alt men i økende grad vil det vippses i Norge framover, mener Oland.
– Vi regner med det blir mye vippsing i Tinn franmover, og nå kommer også store fakturaprogrammene og de nye betalingsterminalene, så snart kan man vippse over alt. Nå er det Vipps som gjelder!

Linker:
Tinn Sparebanks Vipps-side 
Tinn Sparebank på nett 
Tinn Sparebanks facebookside 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia