Nå skal Den Norske Kirke utbetele lønn i nettskyen. Dette er langt unna "å få sin lønn i himmelen" som det heter i det gamle ordtaket. Her er det snakk om relle penger også for tet Telemark, som har sikret seg treårskontrakten verdt 20 millioner kroner.
– Vi garanterer at kirkens ansatte vil få utbetalt lønn 12. januar 2017, sier Berit Rongsjord, daglig leder i Tet Telemark.
De har vunnet anbudsrunden om Den Norske Kirke, i konkurranse med tre andre store tilbydere.
Bakgrunnen er de pågående endringer i kirke-stat-relasjonen. I dette inngår det at kirken ikke lengre kan benytte statens personal- og økonomitjenester. Nå tar Den norske kirkes nasjonale sekretariat ansvaret for å få på plass slike systemer i kirkens egen regi. De av kirkens medarbeidere som er statstjenestemenn, blir fra 1.1. 2017 ansatte i Den norske kirke.
Berit Rongsjord, daglig leder i Tet Telemark og direktøren i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen etter kontraktundertegnelsen 18. mars. Berit Rongsjord, daglig leder i Tet Telemark og direktøren i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen etter kontraktundertegnelsen 18. mars.
Kirkerådet undertegnet 18. mars kontrakt med Tet Gruppen om lønns-, personal- og regnskapstjenester. Fra 1. januar 2017 benytter ikke Den norske kirke statens fellessystemer for slike tjenester.
– Denne anskaffelsen er den første materialiseringen av Den norske kirke som eget rettssubjekt. Dette er viktig for at kirken kan stå på egne bein som arbeidsgiver og økonomiforvalter fra 2017, sier Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen.
Tet vant en anbudskonkurranse mellom fire tilbydere.
– Vi har kunnet velge på øverste hylle av leverandører og IT-løsninger. Nå ser vi frem til et nært samarbeid for å ha hele systemet prøvekjørt og på plass til 1.1 2017, sier Jens-Petter Johnsen.
– Vi synes det er veldig stort at vi fikk denne kontrakten med kirken, sier Berit Rongsjord som er full av lovord om forhandlingene med kirkens medarbeidere.Avtalen som er ekstra viktig for selskapet som nylig har opplevd at en annen av deres største kunder har valgt å kjøre interne regnskapstjenester. Avtalen kommer dermed i rett tid.
Tet Telemark har satset offensivt på fremtidsretta regnskapstjenester.
– Jeg er imponert over at det i Den norske kirke finnes så høy kompetanse på dette feltet. Vi har svart på 461 krav og på hvert forhandlingsmøte har vi møtt spørsmål som vitner om detaljkunnskap på dette omfattende området, sier Berit Rongsjord.
Omleggingen av LPR-tjenestene (lønn, personal og regnskap) gjelder Den norske kirkes ansatte ved de nasjonale kontorene og ved bispedømmeadministrasjonene. Dette omfatter blant annet 1200 prester. Det nye LPR-systemet er tilrettelagt slik at de kirkelige fellesrådene også skal tilbys å bruke tjenestene.
Selskapet Tet VTelemark har ca. 90 ansatte på sine kontorer på Rjukan, i Oslo, Porsgrunn og Skien og Rjukan.