fbpx

Sykehussaken satt på AP-kartet

Radio Rjukan20. april 20152min
rjukansykehus5_849a

Lokalsykehusene og helseforetakene ble tema på Aps landsmøte i helga. Lokalsykehuset i Kristiansund ble tatt opp som sak på landsmøtet av representanter der fra. Men også Rjukan sykehus ble nevt, takket være Haatvedt.
Robin Kåss, ordførerkandidat i Porsgrunn, kjemper for videre utvikling og sikring av Sykehuset Telemark i Skien etter den besluttede nedleggelsen av sykehuset i Porsgrunn, mens lokalsykehusene er det Kathrine Haatvedt er mest opptatt av.
de er rnige om at Helse Sør-Øst må splittes. Telemark når ikke til å bli prioritert i den settingen som eksisterer idag.
Men begge er enige om en ting. Skal man få til den sikringen av sykehusene i Telemark som man trenger, så må det både endring av Helse Sør-Øst til og det må komme mer penger fra regjeringen.

Telemark Arbeiderparti ønsker å splitte Helse Sør-Øst.
– Dagens helseregion er altfor stor. Nå er det mer som et nasjonalt helsepolitisk instrument enn et helseforetak som skal ivareta regionenes behov. Så vi ser heller for oss en region der Buskerud, Vestfold og Agder er med. Da tror jeg også det vil være enklere å få til den finansieringen man trenger for Sykehuset Telemark, sier Kåss til TA.

– Når det ikke er nok penger til sykehusene går det ut over lokalsykehusene. Det har vi virkelig fått merke alvoret av både på Rjukan og i Kragerø, Samt en rekke andre steder i landet, sier Kathrine Kvåle Haatvedt til avisa.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia