fbpx

Startet støtteaksjon for sentrumsbutikk

Radio Rjukan20. juni 20168min
minas-kreative-1_eeed

Den noe originale hjelpeaksjonen skjer i lukket gruppe på facebbok, og er både støtte- og kronerulling for å få butikken over kneika.
Butikkens innehaver har visst blitt litt for ivrig i å følge opp ønskene fra kundene om hva de ønsker å ha av garn i butikken.
Initiativhavnerne Eli Marie Husby og Minas søster Kine Elisabeth Dale Hegard har startet en lukket facebookgruppe som man kan søke seg som medlem av. Eli Husby fikk med seg Kine, etter at de hadde sjekket ut hvordan reaksjonene ville bli. Det er tross alt ikke enkelt å starte innsamling for en forretningsdrivende. 

– Med null i egenkapital begynte hun å skylde leverandører for å få opp varelageret. For ikke å ha helt tomme hyller så har hun måttet tatt inn nye varer, før hun har vært ajour. Mina har tenkt alt for kunden. Hun ser nå at dette ikke har vært bra. 
Det har vært to skritt fram og ett tilbake, forklarer Eli Marie Husby situasjonen. Hun tok initiativet selv om hun er på ferie i Danmark.

Mina selv er litt overveldet over at hjertesukket har ført til at det dukker opp noen som vil støtte henne, og har lagt ut følgende status på sin egen facebookprofil:
♡ tinndøler ♡ medmennesker ♡ familie ♡ venner ♡
Vi har funnet fram et bilde, der Mina viser fram sin nyanskafne garnavdeling i en tidligere reportasje på radiorjukan.no.

""Eli Husby skriver videre på facebook:
"- Leste en status i går som gjorde meg trist. Fikk en tanke om at jeg på en eller annen måte måtte prøve å hjelpe til. Med tillatelse av personen for statusen kommer det litt informasjon her.
Tok kontakt med Mina i går angående Minas kreative hjørne. En butikk som gleder mange på Rjukan og ellers i landet. Nå er det ingen hemmelighet at Mina har det tøft og har nesten bare søvnløse netter. Hun startet butikk med null i egenkapital. Forespørselen om hun kunne ta inn garn kom. Mina er ei som tenker på kundene og gjør alt for at kundene skal bli fornøyde. Med null i egenkapital begynte hun å skylde leverandører for å få opp varelageret. For ikke å ha helt tomme hyller så har hun måttet tatt inn nye varer, før hun har vært ajour. Mina har tenkt alt for kunden. Hun ser nå at dette ikke har vært bra.
Det har vært to skritt fram og ett tilbake."

Seinest de siste dagene under sangerfesten har Minas Kreative Hjørne vist seg fra den kreative siden i bybildet.
""Her er bilder fra butikkens inngangsparti.
Før Mina flyttet inn, stod lokalene som tidligere huset Veidemannen tomme i lang tid.

Eli Husby forklarer videre:
"- Minas drøm er å ha denne bedriften så lenge hun er arbeidsaktiv. Tanken jeg fikk var å sette igang en kronerulling for å hjelpe denne flotte jenta og butikken hennes. Det satt langt inne for mina å si ja til dette da hun helst vil klare seg selv. Jeg ba henne bruke natten til å tenke på det og rådføre seg med noen. Vi fikk overtalt henne til å si ja da hun ikke har noe å tape på dette.

– Vi er et lite samfunn, så mitt ønske og bønn er at vi må hjelpe hverandre. Håper jeg har flere med meg på den tanken. Tenk hvor trist det blir for først og fremst Mina om hun må stenge butikken, for alle oss andre som har stor glede av den og for besøkende som ser tomme butikklokaler. Håper det finnes noen som vil være med å bidra, hver krone hjelper. Og en ting til: det haster !!! Pengene kan settes inn på konto 2620 4110815. Den kontoen tilhører Mina. På forhånd tusen takk for bidrag. La oss stå sammen om å hjelpe. Det vil om kort tid bli åpnet en gruppe som heter, for oss som vil hjelpe Mina's kreative hjørne. Der vil det bli lagt ut informasjon om det meste. Link vil bli lagt ut i kommentarfeltet ganske snart. Jeg setter veldig pris på om noen vil dele denne statusen som ble litt lang. Men, det måtte bli sånn så jeg fikk informert om det viktigste, skriver Eli Husby på sin egen facebookprofil.

Det har det siste året vært vellykkede kronerullinger via facebook. Først ble Rjukan Rockfestival reddet av en spontan redningsaksjon før styret rakk å sende boet til bobestyrer. Ny festival blir det i neste uke.
Så kom innsamingsaksjonen for å redde Kallekiosken, og nå fremstår den kort tid etterpå som fullt restaurert.

Linker:
Støtteaksjonen på facebook (Krever medlemskap)
Minas Kreative Hjørne på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia