fbpx

Satser tungt på ved Tinnsjøen

Radio Rjukan11. september 20164min

Robert Korsell og Adrian Savu skal sammen videreutvikle virksomheten til Tinnsjøkroa og campingplassen på Mæl. Helt i starten på måneden ble det klart at de har kjøpt Tinnsjø Kro og Camping for 4 millioner kroner.

Bjørn Skaret har bygd opp dagens tilbud på Tinnsjø Kro og ikke minst campingplassen måtte gi seg på grunn av helsa, men er glad for at de to driftige karene var klsare til å overta.

Robert Korsell og Adrian Savu er i likhet med tidligere eioer Bjørn Skaret sikre på at plassen har tida foran seg, og i mai bløe det også klart at Tinnsjøtreffet vil fortsette inn i sitt 11. år, til tross for at drivkreftene også der ville gi seg.
.
Turisttallene for Rjukan og Tinn, og ikke minst Rjukan – Notodden Industriarv og film- og TV-seriefoklus har ført til økt turistbesøk allerede i fjor sommer, og årets sommer tyder på å bli en ny rekordsommer for turisme i Norge.

Tallene hittil i år er også lovende, ikke bare for Tinnsjø Kro og Camping, men også for Rjukan Hytte og Caravanpark og andre overnattingssteder. Fløere snakker om mer enn dobling av overnattingsdøgnene fra i fjor.

– Vi skal fortsette å være kro, men noen prosjekter skal vi iverksette. Og først og fremst skal vi bygge et aktivitetsområde for barn. Ellers blir det vedlikehold og modernisering som kreves med tiden, sier hoværingen Adrian Savu, som har erfaring som egen næringsdrivende fra Romania
Robert Korsell har vært kokk på Tinsjøkroa en stund allerede, og understreker at god norsk mat fremdeles skal være bærebjelken i bedriften.

Kompanjongene har betalt 4 millioner for 20 mål eiendom, kroa og campingplassen med alle fasiliteter. De regner med å måtte omsette for 3 millioner kroner for å gå i pluss. Så langt i år lover det bra.
– I forhold til attraksjonene verdensarven har å tilby ligger vi jo helt ideelt til her på Mæl. Ellers gjelder det å være våkne og utvikle driften. Kan godt hende at vi legger bedre til rette for bobiler på eiendommen, sier Adrian Savu.
De siste årene har Tinnsjøkroa sysselsatt fire til fem årsverk. Den gang Skaret hadde brakkerigg, som ble leid ut til anleggsarbeidere som jobbet med oppgraderingen av kraftverkene på Rjukanstrengen, omsatte han for over 4 millioner kroner.
– Vi er selvfølgelig optimister og er sikre på at et slikt krotilbud som dette er midt i blinken i forhold til turismen i Tinn.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia