fbpx

Rjukan Admini med i ny praktbok med de unike hotellene i Norge

Radio Rjukan26. desember 20168min
rjukna-admini-jul_2061

Det finnes mange hotellbøker fra før, men i denne praktboken er hvert eneste hotell spesielt utvalgt enten fordi de har en unik historie, en vakker beliggenhet, et kreativt konsept eller fordi de byr på god mat og drikke eller andre gleder som vi synes er en reise verdt.
Og timingen for Rjukan Admini må være perfekt, for de åpnet akkurat tidsnok til å bli med i den unike boka.

Det er heller ikke bare en helt vanlig bok. Boka er et levende prosjekt som er ment skal oppdateres.
Boka har egen nettside på engelsk. http://exotichotelsinnorway.com/ og egen facebookside som oppdateres med nyheter.
– Vi er et veldig lite forlag som bare har to bøker ute nå, så dette er en veldig viktig bok for oss. Og vi jobber med det vi ser på som et prosjekt som fortetter og oppdateres, og boka trykkes opp både i norsk og engelsk versjon, sier Kristin Levy i Praktbokforlaget.
– Det er et førsteopplag på 7000 eksemplarer, og vi planlegger å selge boka fra vår egen nettside først og fremst. Vi har ingen avtale med de store kjedene. Men vi har også én bokhandel i Oslo, Oscarsgate 54, som selger boka for oss, og det blir sikkert noen lokale bokhandler som er på steder det det er spesielt interessant, sier Levy.
– Boka vil også bli solgt gjennom hotellene, for de anbefaler jo da hverandre for de som vil ha speselle opplevelser, sier Levy, og hentyder da at både Rjukan Admini og sikkert også Gaustablikk Høyfjellshotell vil komme til å selge boka.
– Vi satser på å oppdatere på sosiale medier, og kan endre boka ved nye opptrykk, så dette er et levende bokprosjekt, sier Levy.

""Ifølge redaktøren for boka, Edda Espeland, fokuserer boken på steder med sjarm og personlighet.

– Man finner ikke det standardiserte og upersonlige i denne boken, uansett hvor mye luksus eller hvor mange stjerner hotellene måtte ha, men steder med sjarm og personlighet. Noen med høy grad av luksus og komfort, andre adskillig enklere. Kanskje kan det knirke litt ekstra i trappene og kanskje må man bøye hodet for å komme inn på rommet sitt, men så er det også et sted med sjel – hvor du kan nyte oppholdet og ta et frikvarter fra hverdagen, forteller Espeland.

I tillegg til selve overnattingstedene er det brukt mye plass i denne boken for å fortelle om opplevelser og aktiviteter i nærområdet rundt hotellene. Det nevnes aktiviteter av alle slag, gjerne minst like eksotiske som selve hotellene, enten det handler om mat- og vinsmaking eller et bredt spekter av kulturopplevelser.

Dette er noen av stedene som er representert i boka utenom Rjukan Admini: Bokhotellet Lyngørporten, Herangtunet Boutique Hotell, Wasilioff i Stavern, Hotel Grand Terminus i Bergen og Nutheim Gjestgiveri i Telemark.

""Boken forteller ikke bare historien om hotellene, men også historien om menneskene, om alle ildsjelene, alle entusiastene som har gjort hotellene til sitt livsverk.

Boken er først og fremst for hotellgjester, ikke hotellansatte. Men litt vennskapelig industrispionasje er selvsagt innafor, så kanskje finnes det en dose inspirasjon her, mener hotellmagasinet.no som også har presentert boka for hotellnæringen.

Fra forlaget har vi fått et bilde (foto: Cecilie Moestue) fra lanseringsfesten der også Morten Leite fra Admini er med Han driver Admini sammen med Kenneth Kvam (ikke på bildet).
Bildet er tatt denne uka på Hotell Guldsmeden i Oslo.
I sin tale her trakk redaktøren blant annet frem Rjukan Admini på denne måten:

– På Rjukan Admini bor du midt i et stykke spennende norsk industrihistorie – på Norsk Hydros gamle representasjonsbolig og med Vemork – åstedet for en av de mest berømte sabotasjeaksjonene under annen verdenskrig – like rundt hjørnet.  
Men det er ikke bare historien om hotellene, dette er også historien om menneskene, om alle ildsjelene, alle entusiastene som har gjort hotellene til sitt livsverk.
… Slik kunne jeg altså fortsette, for denne 350 sider store boken er full av fantastiske historier om flotte mennesker og særpregede steder. Så jeg vet ikke annen råd enn å si; kanskje dere skal kjøpe boken? Jeg tror dere blir inspirert til selv å oppleve noen av alle de 55 hotellperlene vi har presentert, sa Edda Espeland på lanseringsfesten.

Linker:
Praktbokforlaget (der boka også kan kjøpes)
Nettside/Blogg Exotic Hotels in Norway 
Adminis nettside på Exotic Hotels in Norway 
Facebooksiden til prosjektet 
Instagramprofilen til prosjektet

Foto: Cecilie Moestue

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia