fbpx

Prøver med vinteråpent Imingfjell?

Radio Rjukan28. september 20154min
imingfjell-vei-vinter_a3dd

Allerede før valget virket det som stemningen gikk for at Tinns politikere ville ha forsøk med vinteråpen vei. Etter valget, der åpningsvillige Sp fikk inn 11 mandater, og der SV allerede har signalisert at de er villige til å gi seg i et samarbneid med SP, går det mot flertall i Tinn kommunestyre.
I fylkesutvalgsmøtet i Buskerud var det bebudet at det kunne komme til å bli flertall for forsøk med vinteråpning.
Torsdag kom så nyheten om at Buskerud fylkesting med 25 mot 18 stemmer går inn for et prøveprosjekt, etter at Ap, Høyre, Sp, KrF og FrP stemte for, og SV og Venstre imot. Dette skjer etter at Nore og Uvdal kommune har frontet saken kraftig den siste tida, og fått saken opp i fylkestinget.

Straks etterpå gikk fylkesordfører i Telemark Terje Riis-Johansen (Sp) klart ut, og sa at Telemark vil følge etter.
Ha har satt fart i saken, som kommer opp i fylkestinget 13.-14. oktober. Først skal det opp i Telemark Fylkesutvalg 30. september. Telemark har vedtatt en regionplan uten vinteråpning, men det er mulig å endre dette.
Fylkesmannen i de tre Hardangerviddafylkene har gått mot, men vil ikke kunne stoppe dette, dersom det er enighet om dette i regionen, slik det går mot nå.
Det er sprenning om hva Hordaland Fylkesting vil si om saken.

Dermed er det stopr glede i Tessungdalen og Austbygde, og på andre sida i Nore og Uvdal kommune. Håpet er forsøk allerede i vinter.

Fylkesordfører i Buskerud, Morten Eriksrød begrunner det opprinnelige forslaget slik i en pressem,elding som ble sendt ut før fylkestingets møte:

– Vi har nå en ny regjering, med ny politikk. Regjeringen har endret reglene om dispensasjoner til fylkesdelplaner og gir fylkeskommunene endelig avgjørelsesmyndighet. Regjeringen har endret politikk, slik at lokale folkevalgte vedtak skal vektlegges sterkere framfor Fylkesmannens skjønn. Et stort flertall i kommunestyret i Nore og Uvdal har gjort positivt vedtak. Imingfjellveien har stor betydning for utvikling av næringslivet, særlig i de to berørte kommuner.

På den annen side skal det vektlegges at hensynet til villreinen må ivaretas i nødvendig og god måte. Det har jeg full tilit til at lokale folkevalgte også er opptatt av. Nødvendig overvåkning  og stengningsordninger vil sikre dette på en god måte, avslutter Eriksrød.

Facebookgruppa "Ja til vinteråpen vei over Imingfjell"

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia