fbpx

Planprosessen starter for 313-bygget

Radio Rjukan13. september 20167min
3-13bygget-1_cab5

– Vi er ganske tidlig i planene for en regulering. Et planprogram en innholdsfortegnelse for planen. Eller en plan for planarbeidet, sa kommunearkitekt Eli Samuelsen i orienteringen til kommunestyret.

""– Det er som diskutert som man må ta spesielle hensyn til er at mye av arealet rundt 313-bygget er fredet etter kulturminneloven. Men det mest politisk interessante er arealbruken. Åpnes det for detaljhandel her, og det søker kaller plasskrevende handel, så er det spørsmål vi må ha fokus på hvordan det vil påvirke det eksisterende handelsområdet.

Idag er det regulert til et industribygg i et industriområde, men det foreslås å åpne for deltajhandel og plasskrevende handel, og mulighetene for offentlig tjenesteyting og lager. Det siste krever ikke ny plan, men er allerede ivaretatt, sa Samuelsen.
– Spørsmålet vi bør ha fokus på er om en utvidelse vil påvirke eksisterende område. Kan det påvirke positivt eller forsåvidt negativt det som skjer, i forhold til resten av sentrum, spurte Samuelsen retorisk.

– Tinn Høyre mener det er greit med detaljhandel på andre siden av brua på Rjukan, sa Steinar Begsland, som var en av to politikere som tok ordet til planprogrammet i kommunestyret.
– Vi setter veldig stor pris på at det blir ny utvikling i byen. Vi har tidligere sagt nei til arealkrevende handel på Svadde, så nå få vi legge oss i selen for å få det til i sentrum, mente Bergsland.
– Vi vil også berømme utbyggere med god kondis – de har prøvd seg mange ganger, sa Steinar Bergsland.
– Tinn Høyre er veldig positive med de foreslåtte endringene Samfunnsutvalget hadde med parkeringsplanen, sa Bergsland.

– Prossen begynner nå, og den skal ikke vare veldig lenge, så jeg oppfordrer politikerne til å oppdatere seg godt nå, sa Heather Mason fra MDG.

""Kommunearkitekt Eli Samuelsen understreket at dette ikke var noen realitetsbehandling av saken.
– Dere er bedt om å ta stilling til planprosessen, ikke til innholdet i planen, sa Samuelsen.

Investor Audun Aanesland har lagt fram planer på vegne av Rema 1000 og sannsynligvis Europris i det gamle industribygget.
Aanesland har uttalt til RA at han ikke kjøper 313-bygget av Odd Funderud før butikkplanene er godkjent av reguleringsmyndighetene.
– Vi ser også en del tekniske og praktiske problemer med adkomst og trafikk, sa Samuelsen.

Planprogrammet ble enstemmig vedtatt. Det endelige planforslaget skal til samfunnsutvalget og offentlig ettersyn, før kommunestyret får det til realitetsbehandling, fortlte Samuelsen.

Det er historien som aldri tok slutt, Rema 1000s jakt på butikklokaler på Rjukan, som nå har passert inn i sitt tredje tiår. Dagligvarekjeden har som mål å etablere seg i alle byer og større tettsteder, og Rjukan har vært på tapetet siden tidlig på 90-tallet. Men på grunn av Rjukans politisk restriktive linje med å ikke etablere handel utenfor byens sentrum, har alle planer strandet i mangel på lokaler og grunn.
Eiendomsinvestoren Audun Aanesland i Bærumsfirmaet Risbu AS nok en gang kastet øynene på bygget, som har vært en skamplett siden en utenbys skoleklasse knuste halvparten av vinduene med tennisballer de fant utenfor – fordi de trodde bygget var kondemnabelt.
Odd Funderud kjøpte bygget som rommer 2700 kvadtrat i to etasjer fra Hydro for usle 770.000 like ettter at forhandlinger om at kommunen skulle kjøped et for 5 eller 7 millioner til bruk for ehn Næringshage og ny brannstasjon. Kommunen og Hydro ble ikke enige, og plutselig var bygget solgt til Funderud som driver metallbedriften Levo i nabobygget.
 

LInker:
Rema 1000

Tidligere saker om Rema 1000 på Rjukan:
Slik kan Rema 1000 og Europris bli på Svadde
Ønsker Rema 1000 og europris i sentrum

Tidligere saker om 3-13-bygget:
3-13-bygget fredet av Riksantikvaren
Rjukan Næringshage konkurs
3-13-bygget blir forretningssenter

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia