fbpx

Ny Gaustatoppskilting på plass

Radio Rjukan30. juli 20164min
parkeing-stavsro-7_aae6

Større parkeingsplass vil ikke bli fedig før i 2018, og i mellomtida må man finne løsninger med skyttelbussen som det er tatt initiativ til, for å avhjelpe situasjonen.

Her er en video som viser problematikken, selv om denne videoen er tatt opp på en hverdag nå i juli, og ikke når presset på parkering er størst, i helgene. da kan over tusen biler stå parkert langs den allerede smale veien, og på begge sider, noe som ansees som en sikkerhetsrisiko, ikke minst i forhold til en utsrykning.

Video: Hans Dieter Fleger – Musikk: "Road to Hell" Chris Rea

""Men nå er altså skiltene for parkering satt opp, og klare til å ta av for det verste presset for de gående opp til Gaustatoppen, og for andre som vil ta Gaustabanen eller gjøre noe annet i området.

Nedenfor ser du flere bilder av parkeringsskiltene.

– Nå er det satt opp godt med skilter på fredag som viser hvor det går busser fra, hvor en kan parkere for å ta buss samt skilt som viser om det er ledig eller fullt både ved Stavsro, nede i Svinroi og ved Tuddal høyfjellshotell, sier Espen Faane hos NCC, som har anbudsansvaret for veien.

Det vil bedre informasjon rundt hvor det går buss fra men kanskje enda viktigere at det blir opplyst før en kjører opp til Stavsro at parkeringen er full. Dette samt parkeringsvakter som anviser og kan informere vil jeg tro oppleves mye bedre for turistene inntil det kommer flere plasser, sier Espen Faane.

Tidligere saker på Radio Rjukan om
parkeringskaos og skyttelbuss: 

Flere parkeringsplasser ved Gaustatoppen
Nytt parkeringskaos ved Stavsro
Hjartdal vil hsa buss til Stavsro
Sommerfjellbuss med nye muligheter
Bedrer Gaustatoppen-opplevelsen

Aktuell link:
Slik går skyttelbussen

Fotos: Bjørn Sverre Birkeland
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia