fbpx

Notodden flyplass fikk 8,2 millioner over statsbudsjettforliket

Radio Rjukan11. desember 20165min
notodden-flyplass_8fd2

Notodden flyplass så ut til å gå tunge tider imøte, men ble reddet i forliket om statsbudsjettet:
– Dette er fantastiske nyheter å få – sånn som vi har strevet med å få til drift av flyplassen på Notodden, sier styreleder Halvor Grene til Telen.

I det statsbudsjettet KrF, V, H og Frp ble enige om nå gis det 8,2 millioner kroner ekstra til driften av flyplassen i 2017 – og til sammen nesten 15 millioner.
– Det vi ikke vet er hva det betyr for årene etter 2017. Men det gir oss hele 2017 til å jobbe med å få utviklet flyplassen til en 2C-flyplass, som kan ta ned større fly. Dette gir oss et godt grunnlag for dette arbeidet og vi kan jobbe på en helt annen måte, sier styrelederen.
Per Lykke fra Tinn er også styremelem i Flyplass-styret.

""Han velger likevel å ta stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF) på alvor, mannen som har frontet denne saken inn i statsbudsjettet – når han til Telen lørdag kveld sa at «dette er jo et så klart signal fra KrF og fra regjeringen om at vi ønsker drift av flyplassen på Notodden også i framtida, så det må tas hensyn til i statsbudsjettene for 2018 og videre framover».

Dette sa Bekkevold til Telen rett etter at budsjettenigheten ble offentliggjort:
– Og disse nye 8,2 millionene kommer altså på toppen av det statlige bidraget på i overkant av 6 millioner kroner som lå i statsbudsjettet fra før og vil kunne erstatte det Notodden kommune har bidratt med til driften. Den statlige støtten til driften blir nå opp mot 15 millioner kroner i 2017 i stedet for 6.

Bekkevold er godt fornøyd med den nye statlige bevilgningen til flyplassen, som altså nå i 2017 vil få et statlig bidrag til driften på tett opptil 15 millioner kroner. Bekkevold og hans vararepresentant Hanne Thürmer fra Notodden har jobbet lenge med denne saken – også inn i de dramatiske statsbudsjettsforhandlingene de siste ukene for å passe på at denne bevillingen fortsatt henge med.
g for statsbudsjett for 2017.

Bekkevold er også glad for å ha fått 2 millioner kroner ekstra til Telemarkskanalen. Og 5 millioner kroner i omstillingsmidler til Tinn kommune, for å sikre innbyggerne gode helsetjenester framover.

– Som utvalgsleder spesielt opptatt av næringslivet og reiselivet i regionen er jeg utrolig glad for at KrF ved Bekkevold og vår egen Hanne Thürmer, har lykkes med å berge flyplassen på Notodden, sier Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), leder for utvalg for næring-, miljø og stedsutvikling – og varaordfører i Notodden.

– Det er også gledelig når Bekkevold sier at bevilgningen for 2017 betyr at partiet hans og regjeringen ønsker drift av flyplassen på Notodden i framtida. Men vi må likevel jobbe og stå på for å få til en permanent statlig finansiering, sier hun til avisa Telen.
– Denne saken har det vært lokalt tverrpolitisk engasjement rundt – og det har vært bra. Men jeg må være ærlig og si at det kun er KrF sin stortingsrepresentant som har tatt saken på alvor og kjempet for den. Det er Bekkevold som har vært på Notodden og snakket med oss og folk på flyplassen. Av partiene fra Telemark på Stortinget nå, så har vi sett lite til Høyres Solveig Abrahamsen. Og Frps Bård Hoksrud har ikke innfridd løftene sine i denne saken, han heller.
Æres den som æres bør! sier Sem-Jacobsen, til Telen.

foto: Notodden Flyplass.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia