fbpx

Lager verdiskapningsananlyse

Radio Rjukan18. november 20153min
karin-roe_d5ca

– Reiselivet er hovedsatsingsområde for Tinn kommune, men vi har ingen konkrete tall på betydningen. Vår påstand er at de aller fleste bedrifter i kommunen har positiv økonomisk nytte av reiselivet, fortsetter Rø, her avbildet på rjukankonferansen for noen uker siden.
Tinns reiselivssjef forteller nå i en pressemwelding at de er iferd med å jobbe fram en ringvirknings- og verdiskapingsanalyse for reiselivet i Tinn. 

Turister og eiere av fritidsboliger er en viktig kundegruppe for mange bedrifter i Tinn. Disse bedriftene igjen kjøper varer og tjenester av andre bedrifter i området. Slik drypper det på mange. Gjennom midler fra omstillingsprosjektet i Tinn kommune har vi nå fått muligheten til å gjennomføre en analyse som tallfester effekten reiselivet har. Det er konsulentselskapet Menon Business Economics som skal utføre analysen som vil bli ferdigstilt i løpet av januar 2016.

Resultatene fra analysen vil være nyttig for mange, sier reiselivsrådgiver i Rjukan Næringsutvikling André Trondsen. I tillegg til å synliggjøre betydningen av reiselivet, vil dette være et viktig beslutningsgrunnlag for politikerne i sine saker. For næringslivet vil det gi informasjon om hvordan bedrifter kan bedre sin lønnsomhet, samt hvor vi har potensiale for ny virksomhet, fortsetter Trondsen.

Analysen gjennomføres ved å sammenstille eksisterende tilgjengelige statistikker og regnskapstall, samt benytte erfaringer fra liknende analyser. Det vil være nødvendig å hente inn tilleggsopplysninger fra enkeltbedrifter for å gi et så nøyaktig bilde som mulig. 

– visitRjukans oppgave er å jobbe for fellesskapet, sier Karin Rø. Resultatet av denne undersøkelsen vil også synliggjøre hvilke bransjer som bør bidra med finansiering av fellesskapsoppgaver som  markedsføring, vertskap og fjellbussen, avslutter reiselivssjefen som ser fram til å få den ferdige rapporten i slutten av januar 2016.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia