fbpx

Krokan-åpning en suksess

Radio Rjukan13. august 20165min
krokan44_d364

Mange trodde at Krokan turisthytte ville forbli stengt denne sesongen, siden de siste års vert, Ann Kristin Karlsson, har overtatt vertsjobben på Gaustatoppen Turisthytte. Ifjor stengte turisthytta for sesongen 4. august.
men iår vil hytta holde åpent fram til 4. september, takket være Kari Anne Frantsen og Svein Eriksrød, som har tatt jobben på Krokan i sommer.
""– Jeg har driftet Krokan i perioder fra 2008 med noen opphold, blir vel femte sommeren som jeg holder åpent.
Etter at jeg begynte som bestyrer på Gaustatoppen Turisthytte i februar i år blir det liten tid til Krokan, men med Kari Anne på kjøkkenet og Svein Eriksrød som vaktmester fungerer det strålende, sier Ann Kristin Karlsson.

– Det har gått unna, og det hr vært veldg hyggelig, sier Kari Anne Fransen.
– Det går opp og ned på besøket, men de beste dagene haar det vært hektisk, mens hittil idagf har det vært stille, forteller Fransen, som er glad i Krokan.

– Hva er det som tilbys?

– Det er enkel servering og alt er laget fra bunn med kjærlighet. Fersk suppe, karbonade og omelettsmørbrød, selvfølgelig knallgode vafler og hjemmebakst står på menyen. Dette kan nytes i vakre historiske omgivelser som gir ro for kropp og sjel i hytta åpningstida mellom klokka 11 og 17 hver dag, forteller Karlsson.

– Det er flott her, og jeg håper at eieren Helbergstiftelsen tar tak for å få til en sikker framtid for denne histoiske hytra, sier Fransen. Helbergstiftelsen overtok turisthytta fra Den Norske Turistforening, men driften har ikke blitt sikret med det.
– Et av styremedlemmene i stiftelsen var innom her, og han fikk full runde, og var veldig begeistra, og dro herfra full av inntrykk, sier Fransen, som håper lokalbefolkningen også tar turen.

– Det er fremdeles usikkert hva som skjer med Krokan fremover men jeg håper det løser seg på beste måte. Mitt ønske er at Krokan får leve videre med all sin historie på den plassen den ligger på i dag. Vi trenger Krokan som en kontrast til det moderne samfunnet!
Men jeg skylder en stor takk til Kari Anne Frantsen og Svein Eriksrød som sa ja til å hjelpe meg, uten dem hadde det ikke vært mulig.
""Så nå håper jeg at så mange som mulig tar en tur til sjarmerende Krokan og kos deg i vakre omgivelser og prøv noe av det som dyktige Kari Anne har laget!

– Ønsker du å overnatte har vi to historiske hytter, 500 kroner natta. Det er garantert en opplevelse i seg selv og en kontrast i hverdagen. Svein tar imot booking på mobilnr 922 98 856.
Ta gjerne kontakt med Kari Anne på mobilnummer 906 67 755 på forhånd, dersom større grupper planlegger å ta turen, sier Karlsson til Radio Rjukan.

Linker:
Krokan Tursithytte på facebook
Krokan Turisthytte på UT.no 

Foto: Den Norske Turistforening

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia