fbpx

Kinarestauranten Scolopendra åpnet lørdag med kombinert restaurant og kafé

Radio Rjukan13. mai 20186min
scolopendra-1_7d19

Lørdag 12. mai var endelig kinarestauranten tilbake i bybildet etter en vanskelig flytting og ombygging som har tatt mer enn et halvt år. En ombygging som har krevd så mye av eier og driver Arne Heisholt at han har valgt å tre tilbake.
Istedet har han solgt sin eierandel i bygget og resturanten til en ny driver, Fulan Yang kommer fra Kina, men har drevet take away med kinesisk og norsk mat i Vang i Valdres, og velger nå å flytte til Rjukan.
""
– Jeg har med min datter og samboer, som er kokk, og jeg har leid ut huset mitt i Vang, og så får vi se hvordan det går her på Rjukan, som jo er et større sted enn Vang.
– Jeg har drevet med chinese take away der, sier Yang, som forteller at det blir satset på take away her også, av både norske og kinesiske retter.

Scolopendra Kafé og Kinarestaurant er det nye navnet på byens kinarestaurant, og dermed forsvant det gamle navnet med flyttinga fra Skriugata.
Det blir kinarestaurat og take away i lokalene, og i tillegg er en liten del, mot frisørsalongen, det som blir en dagkafé med kaffe, kaker o.l.
Men sushi blir det ikke, som opprinnelig planlagt.
– Her kom ikke det økonomiske på plass, så det tilbudet blir det ikke mer av, forklarer Heisholt.

Arne Heisholt har stått på for å få lokalene ferdig. Etter at RNU kjøpte de tidligere lokalene i Skriugata 26, og de tidligere kafélokalene ved torget ble ledige, har det vært store ombygninger, med krav om handicap-toalett for de ansatte og nytt ventilasjonanlegg, til tross for at det nettopp hadde vært kafédrift der tidligere. Men kravene var klare. Og nå velger han å gi seg i resraurantbransjen selv.
– Nå er jeg blitt 66 og kan gjøre som jeg vil, som Wenche Myhre synger om, så da valgte jeg å selge meg ut
Han har stått for ombyggingen.
– Resultatet er litt brukbart, selv om det gjenstår ting før vi er helt ferdige. Nå eier kona fortsatt 40% av huset, mens restuaranten er solgt, sier Heisholt, som er enn gjerne forteller om det spesielle navnet, som også er navnet på AS'et.

Scolopendra var en litt ukjent del av verdensarven. En hurtigbåt som Sam Eyde fikk kjøpt inn til Tinnsjøen, som ingeniør Sigurd Kloumann skulle bruke hurtig til og fra sine prosjekter på Tinnsjøen, forteller Heisholt.

RA hadde en lengre historisk reportasje på Scolopenda tidligere i år.

Frisøren i nabolokalene, og tidligere huseier, Kristina Stavrum er veldig fornøyd md at det er åpnet i lokalene igjen.
– Jeg ønsker dem hjertleig velkommen. Jegtror det bli veldig bra, jeg har fått pørvesmakt maten, og det smaker fortreffelig. Noen nydelige vårruller, og naboene er veldig fornøyde. De savner Yang allerede i Valdres, og jeg anbefaler alle om å ta turen, sier Stavrum.

Vi vil holde åpent fra 10 til 22 alle dager, og fredag og lørdag til klokka 23, forteller Yang.
– Det skulle være noe for alle. Du får få med at vi også har norsk mat, sier Yang og gir oss take away-menyen som forteller at prisene slett ikke er noe å si på.

Tilstrømmingen av sultne gjester lørdag og søndag var overveldende, og gir Yang stor tro på fortsettelsen.
– Folk har vært veldig fornøyde. Jeg skjønner at tilbudet har vært savnet, sier Yang. 

Foto: Jan Roger Næset

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia