fbpx

Kapper ned torgpopler

Radio Rjukan30. januar 20153min
img_5382_f4db

Det blir ofte litt ramaskrik når store institusjoner av typen trær kappes ned i bybildet, og nå er turen kommet til de to store poppelene ved Torget 1. Træra passer ikke inn i den nye torgplanen, og står dessuten trafikkfarlig til, da de skjuler fotgjengerovergangen.
Men det som er utløsdende årsak er at begge træra blei skadet da de satte ned Kjakan-statuen. Poppel har høytliggende og svært omfattende røtter, og er mer utsatt når det kuttes røtter enn feks. bjørk, som bygger røtter mer nedover.
Røtter skaper også probklemer for asfalt og steinlegging.

– Vi har ikke noe valg. vi må kutte træra ned av sikkerhetsnmessige årsaker, i tillegg til at vi får en mer åpen inngang til torget, sier Finn-Arild Bystrøm, som er ny kommunalsjef for blant annet byplanlegging. 
– Men vi planlegger å sette opp et nytt torgtre litt mer på hjøret av torget en. vi har ikke avgjort endelig plassering, men et nytt tre kommer, lover Bystrøm, som likevel venter reaksjoner i bøtter og spann når de to gamle træra kappes vekk fra sentrums bybilde.

Rjukan torg skal i sommer bygges om, med start til våren, og anbudsrunder går ut nå. Allerede før det vil de to træra som står rett ovenfor sparebanken bli kuttet ned.
Bystrøm bidrar også med et fint bilde av poplene som nå har fått dødsdommen.
– Jeg synesd et blir riktig å få et tre lenger vejkk fra Sam Eydesgate, og inn mot torget, sier Bystrøm.

""
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia