fbpx

Green Mountain skal bygge nye bygg på Svadde i 2019

Radio Rjukan9. oktober 20184min
green-mountain-datalagring-skisse.jpg_8c22

Green Mountain går nå ut i samarbeid med leverandøren Schneider Electric og forteller at de vil bruke 330 millioner på å utvide datasentrene på Rennesøy og Rjukan, og har planer om investeringer på over én milliard, bare på Rjukan, forteller administrerende direktør Tor Kristian Gyland.
Skissen ovenfor er av kommende utbygginger som Green Mountain planlegger på Svadde på Rjukan.
De orienterte Tinn kommunestyre i september om at de ser for seg store investeringer framover.

Det har lenge vært klart at satsingen vil være stor over tid, og at dette innebærer mange ansatte etterhvert. Nå fortsetter utbyggingen.
– Vi ser nå resultater av myndighetenes arbeid med en datasenterstrategi, sier administrerende direktør Tor Kristian Gyland i Green Mountain til E24.
– Risikoen knyttet til skatt på verk og bruk er fjernet, og vi har blitt likestilt med kraftkrevende industri når det gjelder elavgiften, sier han.
Utvidelsen av datasenteret på Rjukan med to nye bygg gjøres for å betjene en ikke navngitt europeisk industrikunde.

Regjeringen presenterte tidligere i år sin datasenterstrategi nettopp hos Green Mountains anlegg på Rennesøy, etter tidligere å ha tatt grep for å redusere elavgiften for datasentre.
Green Mountains utbygginger inkluderer to nye bygg på Rjukan i Telemark, hvert med en kapasitet på to megawatt, og en utvidelse på rundt tre megawatt i selskapets datasenter i de tidligere Nato-fjellhallene på Rennesøy i Rogaland.

Etter utvidelsen vil Rjukan-anlegget ha en total kapasitet på seks megawatt. Green Mountain har kapasitet til å bygge ut 12–15 moduler på to megawatt hver på Rjukan, totalt opptil 30 megawatt, ifølge direktøren.
Selskapet vurderer å bygge ut enda flere moduler på Rjukan, og skal etter planen ta en avgjørelse om dette allerede neste år.

Green Mountain har signert 19 nye kunder i år, og rundt 80 prosent av kontraktsverdien kommer fra internasjonale kunder, ifølge Gyland. Selskapet har salgskontakter i Canada, Spania og Storbritannia.

Mye av utstyret skal leveres av Schneider, som lover rask oppstart. Planen er å være ferdig 1. april 2019.
– Prefabrikkerte moduler gjør at dette kommer til å være svært raskt oppe og kjøre. De skal være klare om et halvt år, sier administrerende direktør Dagfinn Ringås i Schneider Electric Norge til E24.

Green Mountain vurderer også å bygge sitt tredje datasenter i Norge, men sier at det ikke nødvendigvis skal lokaliseres i Rogaland eller Telemark. En avgjørelse om et nytt datasenter vil trolig også bli tatt i 2019.
– Vi ser nå på et tredje anlegg i Norge sammen med Schneider. Vi håper å ta en avgjørelse neste år, og da kan det i så fall åpnes tidlig i 2021, sier Gyland.
– Vi jobber aktivt mot det internasjonale markedet. Vi venter flere investeringer, og samarbeidet med Schneider vil da bli utvidet, legger han til.​

Les hele saken i NA24

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia