fbpx

Green Mountain forplikter seg til å drifte datasentrene 100% fornybart

Radio Rjukan30. mai 20176min
greenmountain2017-1_e555

""Norges ledende datasenter leverandør, Green Mountain, som er basert på Rjukan og i Rennesøy, kunngjorde i dag at de har signert en forpliktelse om å støtte prinsippene for kunders kjøp av colocation datasenter- og skytjenester.

Green Mountain forplikter seg til å støtte Future of Internet Power, en gruppe av BSR medlemsbedrifter, som har som mål å drive internett med 100% fornybar energi.
De seks prinsippene inkluderer: alternativer, data, insentiver, samarbeid, formidling og beslutningspåvirkning. Andre bedrifter som også har signert de seks prinsippene er blant annet Facebook, Linkedin, eBay, Yahoo, Adobe og HP.

Green Mountain tilbyr Nordens høyeste nivå av sikkerhet for lagring av sensitive data og informasjon i høyt ansette Tier III-datasentre.
Videre bruker Green Mountains datasentre utelukkende fornybar energi, noe som støtter BSR sine prinsipper om 100% fornybar energi og bærekraftig drift.  

– Med denne forpliktelsen demonstrerer Green Mountain lederskap innen bærekraft i den raskt voksende, kraftintensive datasenterindustrien. Vi er glade for å bli anerkjent som støttespiller til Future of Internet Power og BSR-nettverket, bestående av mer enn 250 medlemsbedrifter og partnere, for å være med å bygge en bærekraftig verden og nå våre mål for bærekraftig utvikling, sier Petter M. Tømmeraas, CSO og Svein Atle Hagaseth, SVP Nord-Amerika i Green Mountain.

– Green Mountain er den første colocation datasenter leverandøren som er 100% transparent i sann tid på alle viktige parametere for leveranse, inkludert strømforbruk, karbonavtrykk, temperaturer og strømkostnader for å visualisere bruken og stimulere til kontinuerlig forbedring, sier Knut Molaug, CEO Green Mountain. Vi støtter og vil fremme BSR-prinsippene til alle våre kunder, partnere og ansatte. Vi er forpliktet til 100% ren og fornybar energi i vår innsats for å forbli det grønneste datasenteret i verden. Å signere de seks prinsippene er en naturlig forlengelse av vår innsats og styrker Green Mountains posisjon som en global leder innen bærekraftig drift i datasenter industrien, sier Tømmeraas.
 

FAKTA:

Om BSR
BSR er en global ideell organisasjon som med sitt nettverk bestående av mer enn 250 medlemsbedrifter og andre partnere, arbeider for å bygge en rettferdig og bærekraftig verden. Fra sine kontorer i Asia, Europa og Nord-Amerika utvikler BSR bærekraftige forretningsstrategier og løsninger gjennom rådgivning, forskning og arbeid på tvers av forskjellige sektorer. BSRs «Future of Internet Power»-initiativ bringer bedrifter sammen for å løse utfordringer og samarbeide om løsninger som vil øke muligheten til å skaffe fornybar energi til datasentre. Lær mer om BSRs 25 års lederskap innen bærekraft på www.bsr.org.

Om Green Mountain 
Green Mountain designer, bygger og drifter høysikkerhets colocation datasentre. Green Mountain har per i dag to datasentre i Norge med planer om å utvide til andre regioner. Green Mountains datasentre operere med 100% fornybar kraft til lav pris og bruk av gratis kjøling fra den lokale fjorden gir en unik energieffektivitet. 

Datasenteret i Stavanger (DC1-Stavanger) er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere høy sikkerhets NATO anlegg. Datasenteret på Rjukan i Telemark (DC2-Telemark) ligger midt i hjertet av Norge, også kalt "vannkraftens vugge", med flere lokale vannkraftverk i umiddelbar nærhet. 
Green Mountain er en av de største aktørene i datasenter industrien i Norge med kunder innen finans, IT, stat, helse, olje og gass og andre.

Linker:
Green Mountain
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia