fbpx

Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter solgt til svenske Vätterledens Invest

Radio Rjukan8. februar 20188min
gaustablikkhh_d1b1

""Gaustablikk Høyfjellshotell og skisenter selges fra søsknene Svartdal til den tradisjonsrike reiselivsbedriften Vätterledens Invest AB, melder Gaustabolikk i en pressemelding. 
Med dette har konsernet fra nabolandet sikret seg 100% av aksjene i et av Norges mest profilerte reisemål.

I pressemeldingen opplyses det videre at begge parter er veldig fornøyde med avtalen.

– Vi er veldig fornøyd med overtagelsen av Gaustablikk, sier konsernsjef i Vätterledens Invest AB, Mikael Jönsson. Vi har gjort oss kjent med området det siste års tid, og er imponert over den store utviklingen som har pågått gjennom generasjoner, fortsetter Jønsson.

""Gaustablikk Høyfjellshotell ble grunnlagt av Olav Svartdal i 1970 som den første reislivssatsningen i området. Fra 51 hotellrom og et skitrekk, utviklet Svartdal bedriften til å bli en av de ledende helårs reisemål i Fjellnorge. Etter et generasjonsskifte i 1995, hvor søskenparet Britt og Lars Svartdal overtok, fortsatte utviklingen og Gaustablikk innbefatter i dag 800 senger, skisenter, restauranter, butikker og et byhotell.
– Når vi nå overlater Svartdal familiens livsverk til ny eier, er det med en sikkerhet om at verdiene som er skapt gjennom generasjoner, vil ivaretas på aller beste måte, sier Styreleder i Gaustablikk Holding, Halvor Svartdal. Han understreker at det også var viktig for konsernet at ny eier er opptatt av en positiv utvikling for Rjukan og Tinn
Kommune.

Utviklingen på Gaustablikk stopper definitivt ikke opp med ny eier. Som største bedrift i en voksende destinasjon, er målet ytterligere ekspansjon. Gaustablikk har de senere år investert i utvikling og nyetablering og planene for en fortsettelse av dette er allerede i gang. 
– Det er lagt et særdeles godt grunnlag for videre utvikling av Gaustablikk, sier den nye eieren, Mikael Jönsson. Vi vil nå bruke den første tiden til å bli godt kjent med bedriften, ledelse og ansatte, fortsetter Jönsson, som ikke vil røpe for mye av nye planer. Jeg kan allikevel love at vi ser frem til videre og langsiktig satsning i en allerede svært attraktiv destinasjon.

De to familiebedriftene møtte hverandre første gang senhøstes 2017, etter at Vätterledens Invest AB hadde signalisert sin interesse for Gaustablikk. Med et eierskifte allerede i februar 2018, har partene kommet raskt frem til enighet sett i lys av transaksjonens størrelse.
– Henvendelsen fra Vätterledens Invest Ab, var både seriøs og interessant, sier Halvor Svartdal. Tiden var inne for Gaustablikk til å tenke nytt og dialogen med Mikael Jönsson har vært veldig konstruktiv. Det var definitivt sammenfallende interesser som gjorde at vi kom raskt frem til resultatet, fortsetter avtroppende styreleder i Gaustablikk Holding, som sier seg veldig godt fornøyd med både prosess og endelig avtale.

Gaustablikk går over i en ny tid med nye eiere, men mye forblir også som før. Gjennom to generasjoner er det etablert et sterkt merkenavn og også en sentral plassering på reiselivskartet. Nye eiere ser også verdiene i dette. 
– Som en familiebedrift i andre generasjon, er også vi godt kjent med hva som skal til av innsats, strategisk satsning og hardt arbeide for å nå de målene vi setter oss, sier Mikael Jönsson. Vi ser mange paralleller mellom Gaustablikk og Vätterledens Invest AB og vi ser veldig frem til å bringe historien videre, avslutter en entusiastisk ny eier av
Gaustablikk. 

Linker:
Vätterleden Invests nettside
Gaustablikks nettside

Fakta om selskapene:

Vätterledens Invest AB:
Svenskt familieeid industrikonglomerat med interesser innen vindkraft, eiendom, industri, handel og børsnoterte selskap.
Det Gøteborgbaserte Vätterledens Invest AB, ble etablert av Nils-Olov Jönsson i 1969 og ledes i dag av sønnen Mikael Jönsson.
Konsernet har en samlet omsetning på 1,7 mrd SEK med 700 ansatte.

Gaustablikk:
Helårs familieeid reiselivsbedrift i Telemark, med aktiviteter innen hotell, utleie av hytter og leiligheter, skisenter, butikker og destinasjonsutvikling.
Gaustablikk ble etablert i 1970 av Olav og Didi Svartdal som første reiselivsbedrift ved foten av Gaustatoppen og eies i dag av Britt Svartdal, Lars Svartdal og Ane Johnsen.
Konsernet har en samlet omsetning i 2017 på 72 millioner med 100 ansatte​.

Les mer hos vår samarbeidsspartner RA.

Radio Rjukan er i et nytt nyhetssamarbeid med RA for å sikre best mulig lokal dekning av det som, skjer i lokalsamfunnet. Derfor henviser vi til at du følger saken videre slik den oppdateres fortløpende der.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia