fbpx

Flatpakkede sponsemøbler ankom Gaustahytta

Radio Rjukan25. mai 20174min
ikeamobler_a173

""I mars ble det tendenser til oppstyr da det ble klart at Gaustatopen Turisthytte skal nyinnredes med Ikea-møbler.
Lokale møbelprodusenter i Tinn og Hjartdal er skuffa over at Telemark turistforening valgte IKEA-møbler til den nyoppussede hytta på toppen av Gaustatoppen.
To interiørkonsulenter fra IKEA var på besøk i Gaustahytta sammen med hyttedrivere og representanter fra Telemark Turistforening for å se på praktiske løsninger for møbler og interiør til den renoverte hytta på fjelltoppen som mange regner som et nasjonalt helling symbol.

Bakgrunnen er at IKEA to ganger i året deler ut penger til gode prosjekter og kreative tiltak for barn og miljø.
""DNT Telemark søkte og fikk en sjekk på 20 000 kroner i tillegg til innkjøpspris på alt foreningen handler, skriver DNT Telemark på sine egne nettsider.

Kommunikasjonsrådgiver Siv Egger Westin i IKEA sier mye av interiøret på hytta vil bli bevart. Dette gjelder blant annet de tradisjonsrike lampene. Det er ennå ikke bestemt hvilke møbler som skal brukes, men de vil ha et tydelig IKEA-preg.

IKEA valgte Gaustahytta fordi det er et sted som bidrar fint til nærmiljøet, og som mer eller mindre i nærheten av vårt varehus. Det er jo klart at vi vil være synlige der, men det er ikke først og fremst derfor vi har valgt Gaustahytta.

""Spisebordet Norråker er ett av møblene som er foreslått for Gaustahytta.

Folkemusikeren Knut Buen i Tuddal var en av de som reagerte. Han mener Gaustatoppen og hytta bør vise mer av det som er særegent for Telemark.
– Jeg har ikke noe imot IKEA, men til et slikt sted som i reiselivssammenheng markedsføres som et fyrtårn i Telemark bør en vurdere møbler og inventar deretter, utalte han til RA.

Møblene som nå står på hytta er gamle og slitt, og relativt store og tunge for den lille hytta.
Onsdag tok den nye toppsjefen på Gaustatoppen, Jorunn Karlberg Tveiten, imot flatpakkene som ble fraktet til toppen med helikopter.
Hun startet i jobben 1. april, og noe av det første hunm gjør er altså å nyinnrede gytta.
 

Tidligere saker:
Sprek tuddøl fikk Gaustoppen-jobben

Fotos: Lars Gunleiksrud

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia