fbpx

Enda flere enn sist vil gå nattevandring til Gaustatoppen lørdag?

Radio Rjukan24. august 20177min
img_7813_3620

Den ansvarlige fra Norad, Marte Lid, gleder seg veldig til en ny tur. ""Det ser ut som om det blir minst like mange, sannsynligvis enda flere som går i år enn i fjor, da Sivert Høyem belønnet de som hadde tatt turen med solokonsert. I skrivende stund er det over 4.500 bare på facebbok-eventet som melder fra at de skal gå.

Norads informasjonssjef Eva Bratholm strålte om kapp med fullmånen og det svært fornøyde fuglebjerget av mennesker den lørdagskvelden. Nå skal det gjentas.

– Vi har laget en spørsmål- og svarside der man skulle finne det av praktisk informasjon man trenger, forteller Marte Lid. Hun bekrefter at det er endel spørsmål som oppstår.
– Den sida ligger på https://www.norad.no/gaustatoppen2017. Dessuten oppdaterer vi hele tida på facebook, forteller Lid.
 
– Blant personer som kommer til å si noe i forbindelse med arrangementet er naturligvis speaker for kvelden Øystein Haugan, ordfører Bjørn Sverre Birkeland og en eller to representanter fra Norad, opplyser Marte Lid.
Deretter, i år ca, kl 23.30, er det klart for solokonserten med Susanne Sundfør. 
En halv time seinere enn ifjor, da ikke alle hadde rukket opp til platået til klokka 23.
 
""Det hadde imidlertid ikke gått å arrangere, dersom ikke frivillige hadde hjulpet til.
– Totalt er det rundt 100 frivillige som stiller opp i forbindelse med arrangementet – turisthytta, DNT, det lokale speiderlaget og Røde Kors.

Det var etter stort idéhentingsmøte på Rjukanhuset i juni i 2016, der det var om å gjøre å gjøre det umulige mulig i en illustrasjon av muligheten i FNs Bærekraftsmål, at Norad fikk idékimen til det som ble en kjempesukess i september – en nattevandring til Gaustatoppen 17. september 2016, som lyser opp "opplysningsstien" om FNs bærekraftsmål hele veien opp. Deretter gikk det spektakulære bilder og videoer på kryss og tvers over hele verden.

Nattevandringen fikk allerede tidlig mange navn – Opplysningstien, Lysmarsjen…
Uansett – Lysvandringen opp Opplysningsstien ble en lyssetting av Gaustastien som fikk oppmerksomhet verden over, og nattevandringen ble en så stor suksess med Sivert Høyems solokonsert på toppen, at Norad har bestemt seg for å gjøre det umulig en gang til. Det umulige må jo gjøres til det mulige.

""Norad prosjektleder Marte Lid, håpet at 1.500 ville gå en time før det startet, da hun fortalte at de hadde leid inn det som var av ledige busser i regionen for å unngå trafikkaos. De tipsene var gjort til skamme fire timer seinere, da 5.000 satt på toppen og ventet på konsert.

Men nå skjer det 3 uker tidligere enn i fjor, og i august.
Slik skriver Norad på sitt facebookarrangement:
– Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Slik var det i 2016: (Saken fortsetter under videoen!)

Nå er lørdag 26. august rett rundt hjørnet, og nattevandringen er klar til å bli gjentatt.

Linker:
Nattevandring til Gaustatoppen 26. august 
Norads nettside med info

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia