fbpx

Besøksrekordene faller som fluer

Radio Rjukan14. juli 20153min
vemork-foto-trond-taugboel-riksantikvaren_be74

Det var et yrende liv i Rjukans gater, men det var ikke bare der man merker påtrykket. rjukanbadet melder om opp mot 750 beøskende daglig, og ny besøksrekord for Norsk Industriarbeidermuset ble bekreftet onsdag. Da ble den gamle dagsrekorden på 970 ettertrykkelig slått.

– 8. juli var det publikumsrekord på Vemork. Det var 1081 mennesker innenfor dørene her i løpet av dagen. Klokken halv ett måtte vi ut med tre parkeringsvakter for å holde orden på alle som skulle parkere, og vi måtte bruke alle Våer og Vemorks små lommer til å putte inn biler som ville på besøk til oss. Jeg jobbet ute nesten hele dagen og det kom stadig blide og fornøyde gjester bortom for å slå av en prat, sier Ingelinn Kårvand i et innlegg på facebokkgruppa "Rjukan og Tinn inn i framtida".

– Jeg har aldri opplevd å se at det står kø ned hele inngangsrampa for å komme inn på museet, nei ikke av en gruppetur, men av enkeltturister! Da jeg gikk ut i maskinhallen er jeg sikker på lydnivået nærmet seg nivået det hadde da maskinene gikk for fullt i 1911, det summet i hele maskinhallen, av mennesker. Dette er virkelig gøy, byen vår lever, og museet har rekordbesøk dag etter dag. Skimter vi en skikkelig opptur her, sier Kårvand. 

– Det som nesten var morsomst med det hele var at vi hadde besøk fra Telemark Fylkeskommune i går for oppmåling og merking av hvor Hydrogenfabrikken stod, og de fikk se yrende liv på Vemork og var strålende fornøyde. Dette er god reklame for dalen vår, mener hun.

DVD'en fra TV-serien "Kampen om Tungtvannet" er blitt midlertidig utsolgt til tross for at ganske store opplag var tatt inn.
Ting tyder på av Norsk Industriarbeidermuseum slår sine gamle besøksrekorder når årets sesong skal tettes opp.

En liten runde til enkelte av forretningene på rjukan viser at det er godt trykk om dagen.
Flere forteller om at handelen har vært veldig bra de siste par ukene, og at man tror Verdensarveffekten koblet med Kampen om tungtvannet og oppmerlsomheten rundt solspeilet er årsaken. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia