fbpx

Bedrer Gaustatoppen-opplevelsen

Radio Rjukan7. mars 20164min
gaustatoppen-i-vinterdrakt-foto-visitrjukan_ian-brodie_053b

På få år har antall besøkende til Gaustatoppen økt fra 30.000 til 85.000. Og det uregistrerte antallet er nok mye høyere.
Dette er vært veldig positivt, men har også gitt utfordringer.
– Infrastrukturen i området har ikke vært tilpasset denne økningen. Vi har derfor ikke kunnet gi de tilreisende den opplevelsen vi ønsker å gi, sier rådmann Rune Lødøen i Tinn kommune. Sammen med rådmann Rune Engehult i Hjartdal kommune og fylkesrådmann Evy-Anni Evensen har de nå tatt tak i disse utfordringene. 

""Prosjektet «Dale-Bitringsnatten» skal resultere i en bedre infrastruktur og sikkerhet for brukere og trafikanter. Prosjektet skal gi besøkende gode opplevelser og bidra til at næringsaktørene i Gaustatoppen-området, randsonen og regionen får et bedre grunnlag for næringsutvikling. 

Håvard Lurås er prosjektleder og sier at det er et behov for å vise forbedringer allerede til sommeren.
– Bygging av parkeringsplasser og toalettanlegg, samt framføring av strøm og fiber er omfattende prosjekter, sier Lurås.
– I første fase har vi også hatt fokus på å få på plass aktiviteter som er klare til sommersesongen 2016 og som også vil bli vurdert som varige. 

I første omgang blir det snakk om en skyttelbuss skal gå mellom Rjukan og Tuddal og rundt i Gaustatoppen-området hver dag i hele sommer og hver helg til og med høstferien. Samtidig må behovet for parkeringsvakter i de mest hektiske periodene vurderes. På Stavsro vil det bli en midlertidig utvidelse av toalettanlegget, og det er ønskelig at parkeringsplassen blir merket opp og skiltet.

Prosjektet har fokus på at hele turen til Gaustatoppen skal være en god opplevelse.  
– Vi vil ruste opp alternative stier, sier Lurås.
– Med god informasjon, mer skilting og tilrettelegging vil vi få spredt trafikken på flere stier. Mange vil få en ny opplevelse ved å prøve stier de ikke har gått før. Sammen med skyttelbusstilbudet gir det også gode muligheter for rundturer uten å ta hensyn til hvor bilen er parkert. Logistikken mellom Gaustabanen og Stavsro faller også på plass nå, sier en optimistisk prosjektleder.

Også fylkesrådmannen og rådmennene i de to kommunene ser fram til denne forbedringen.
–    Det er så mange som brenner for Gaustatoppen, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.
I tillegg til kommunene og fylkeskommunen er aktører som Telemark Turistforening, Norsk Villreinsenter Sør, Fylkesmannen, Gaustabanen og visitRjukan sterkt engasjerte i å bidra til at turistene får gode opplevelser. Det er videre opp til næringsaktørene i Tinn og Hjartdal å gripe de mulighetene som nå åpner seg, avslutter Evensen.

Foto: visitRjukan/Ian Brodie
Foto parkeringskaos Stavsro: Lars Gunleiksrud

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia