fbpx

Åpner Adminiet for besøk lørdag

Radio Rjukan18. juni 20156min
admini12_b9a3

Den nye eieren er tidlig criuiseskipskaptein og gammel rjukangutt Glenn Edvardsen, som overtok Admini 1. juni.
– Nå har jeg kjøpt det sammen med kona mi, da. Så jeg er ikke eneeier, sier Edvardsen til Radio Rjukan. 
Nå legges planer for driften på løpende bånd. Ikke alt er klart ennå.
– Det håper jeg blir veldig mye spennende framover. Noe er planlagt, og vi er iferd med å planlegge mer. Det kommer etterhvert, sier Evdardsen.

""– Vi overtok her 1. juni, så jeg synes vi har kommet veldig langt, egentlig. Og det kommer til å skje mye framover, og ganske raskt også, vil jeg tro. Vi åpner for overnatting når det er klart med alt det som må være på plass. Det krever litt mer tekniske detaljer på plass.

Men i forhold til bespisning og slikt, der eer alt klart fra lørdag, sier Edvardsen, som ikke er helt uenig i at det blir en slags hotelldrift der.
– Du kan godt kalle det hotell, for vi vil åpne rom for overnatting. Vi håper at tilreisende fra inn- og utland vil besøke admini og overnatte her og oppleve den mektige historien som er i veggene her. Det er jo en utrolig spennende historie.
Men vi håper også av forretningsreisende, og feks Hydro og Yara vil benytte seg av tilbudet her for sine besøkende både med mat og overnatting.

""Det blir ikke noe billighotell som nå åpner på Rjukan.
– Nei dette er ikke noe Vandrer hjem. Det er det heldigvis på Rjukan fra før av, så vi utfyller hverandre.
Dette blir nok endel dyrere overnatting også enn Park Hotell. Standarden er jo ganske høy, og rommene er store.

Admniniet har 15 rom totalt. 11 doble og fire single. Men noen åpningsdato på overnatting er ikke satt ennå.
– Vi er litt usikker på dato. Det er endel som må gås igjennomn med brannsikring og slikt. Vi har et flott samarbeid med brannvesenet, som har vært svært imøtekommende og hjelpsomme. men det må jop være på plass, sier Edvardsen.

Bespisning er det klart for allerede fra lørdag. 
– Det blir ikke vanlig restaurantdrift hver kveld per idag. Hvorvidt det blir slik, får vi se, men per idag ikke.
Selskaper, konfirmasjoner, brylluper og grupper som ønsker bespisning, er det imidlertid åpent for, men selvfølgelig ikke utdrikningslag og den slags, understreker den nye eieren.

""– Det er jo mer enn perfekt for bryllup!
Vi er veldig stolte av å eie denne plassen, Og det håper vi også at Rjukan skal være. Stolte av plassen, og bruke det til å vise fram Rjukan og historien.

Bygget er et av de første som ble bygget i byen. Det er fra 1908. Gammelt, men veldig godt tatt vare på – og verneverdig.
– Vi må bevare og vedlikeholde det som det er, og hvis vi må gjøre noe utover det må vi søke riksantikvaren, forteller Edvarden.
– Men det er ikke mye vi trenger å forandre her. Det er litt av sjarmen å bevare det slik det er.

– Kommer det verneverdige i strid med vanlig drift?
– Vi har noen utfordringer å få på plass, men det skal la seg gjøre. Både riksantikvaren og brannvesen og alle har vært veldig løsningsorienterte, selv om de er opptatt av sikkerhet selvfølgelig. Vi skal ta godt vare på dette stolte bygget, avslutter Edvardsen, som gleder seg til å dra igang virksomheten.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia