fbpx

Vitsene sitter og Rallar’n leverer varene i sin 33. revy i rekka

Radio Rjukan7. april 20187min
rallarrevy2018a_86f3

""Rallar'n har telt igjen, og kommer fortsatt ikke lenger enn til 33. Men nå føler de seg ganske sikre. Etter å ha satt "Alle kluter til" som årets revy heter, har de funnet ut at dette var den 33. revyen – selv om de har sagt akkurat det et par ganger før. Fjorårets revy het "Fake news" og da skille det bare mangle.
Men årets – som er den 33. solfestrevyen fra Helge Songe, Torgeir Pettersen, Helge Ellingsen,  Knut Erik Jacobsen og Øystein Haugans hånd holder høy standard. Nok en gang fikk vi gleden av fiolinvirtuos Arne Hagen som sjettemann på scenen, og Kjersti Kittelsen ble på slutten trukket fram som den som holder orden på gutta backstage.

""Rallar'n går rett på vitsene i år – en første for dem. Og det fungerer helt ypperlig. Folk har kommet for å le, og da skal de jaggu få det! Det innebærer også at de ter tatt et endelig farvel til dacapo-nummer på slutten, og det kler revyen utmerket. Dette overflødighetshornet av en Tinnsk lokalskatt har mer enn nok å ta av, så noe dacapo er hverken nødvendig for å holde publikum klare eller for å fylle revyen.

Vi røper ikke mer enn vi må når vi forteller at revyen er full av de kjente og kjære innslagene med Bjarne og Gunnar, Mopedos og Martini. Staffasjen for å levere vitser med høyt snitt, og samsangen og fraseringen til gutta hoder i bøtter og spann. Vi kunne da konstatere av Solprisvinnerne Thomas Numme og Harald Rønneberg storkoste seg fra første rad. De hadde ingen problemer med å være med, og var tydelig underholdt.

""Rallar'n kommer likevel med noen overraskelser underveis. Hva det dreier seg om skal ikke røpes. Men det må røpes at de hedrer to med egen vise og rallarnål denne gangen. Rådmann Rune Lødøen var vel nesten selvsagt når han trer av, men at Kolbjørn Sando skulle få sin egen nål (han kom med idéen og lager dem), hadde aller minst han forventet.

Mang en kjent tinndøl, ikke minst de facebookaktive, får sin skål underveis, og det gjør også de OL-aktive i regionen, selv om fylkesordføreren ikke ble trukket spesielt frem, selv om han var i salen. ​Her er det ikke få som får sitt pass fortjent påskrevet med Rallarø-trykk. Rallar'n liker spenstige idéer som tapper kommunekassa. Kjente låter i fleng, der koringa sitter. I år får du Abbas Fernando (Sando) og Wenche Myhres 66 år – direkte dedikert til premieredagens fødselsdagsbarn Øystein Haugan, Jentuten, i mannlig format, sågar Ole Brumm-sangen og mye mer.

Rallaren klarer også å passe inn et alvorlig midtparti uten at det føles det minste malplassert, og jammen har ikke den nye Gaustablikk-eieren Mikael Jönsson allerede fått sin revyvise i sin velkomst til Tinn. 
""Rallar'n leverer i bøtter og spann. 
Vi er enige med Solprisvinnerene som triller terningkast 6 for gutta. Du kan umulig bli mer underholdt i løpet av en halvannen time i Tinn.

​Premieren ble avsluttet med godord fra Aud Verpe i solfestkomitéen og som på eget initiativ har besluttet å levere ut vaktmesterfrakken til Rjukanhusets legendariske vaktmester Alfred Maurstad, komplett med sixpence, slips og tilogmed gjenbrukbare sugerør, og fra ordfører Bjørn SVerre Sæberg BIrkeland som delte ut blomster og skamros. 
Lørdagens forestilling er helt utsolgt, og etter Helge Ellingsens mellomoppdrag er det klart for ny runde med daglige revyer fra onsdag, og med dobbelt opp på fredag og lørdag. Kom deg på revy!

Linker:
Rallarn på facebook

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia