fbpx

Vinterferien på Rjukan kino

Radio Rjukan18. februar 201811min
the-shape-of-water-2017-4_b0f8

Det er en solid kinomeny i årets vinterferie, og mens kinoen venter på en ny kinosjef, har vikarierende kinosjef Åge Hermanrud satt opp et program som bør friste noen og enhver. Her er det kort mellom høydepunktene.

""The Shape of Water er en romantisk fantasy-drama regissert av Guillermo del Toro, med Sally Hawkins i hovedrollen. Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa (Hawkins) jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen. Del Toro beveger seg denne gang bort fra horrorsjangeren, men leverer et særegent romantisk fantasy-drama kritikerne mener er Del Toros beste film siden Pans Labyrinth. Filmen hadde verdenspremiere i på Filmfestivalen i Venezia – til stående ovasjoner fra et samlet kritikerkorps – der den vant gull-løven for beste film.

Men la ss se på trailerne i rekkefølgen filmene dukker opp på Rjukan kino:

Black Panther som startet onsdag 14. februar, men går utover i vinterferien: 
I Marvel Studios Black Panther møter vi T'Challa, som etter sin far, Kongen av Wakanda's død, returnerer hjem til en isolert, teknologisk avansert afrikansk nasjon for å overta tronen og ta sin rettmessige plass som konge.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Petter Kanin:
I andre halvdel av februar har en helt usannsynlig mengde god film norsk premiere, og Åge får forhåpentligvis lov til å velge å vrake. 
To barne- og familiefilmer blir garantert tatt inn. Den ene er Petter Kanin som er gjennomsjarmerende engelsk CGI-dukkeanimasjonsfilm er en garantert suksess.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Coco som har nye forestillinger tirsdag 21. og torsdag 23.februar:
Familiefilmen Coco har du ny mulighet til å se. Det er skaperne av Toy Story 3 som står bak filmen som foregår i mexico, og Disney/Pixar-filmen har skrivende stund 97 % på anmeldersiden Rotten Tomates. Etter en rekke mystiske hendelser ender unge Miguel opp i det fantastiske og farerike "De dødes land", hvor han legger ut på en spesiell reise for å finne historien bak sin egen slekt. "Coco" er favoritten til å ta hjem en Oscar i animasjonskategorien, og har aldersgrense 6 år. 

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Fifty Shades Freed mandag 20. februar:
Det ha vært over 95% damer i salen hittil på Fifty Shades Freed, som får en siste forestilling på mandag i vinterferien. Mannfolka som blir med får glede seg over heftig kjøring av store Audier, tydelig produktplasserte, men her er det erotikken og litt renkespill som er i høysetet. Etter et storslagent bryllup, lever Anastasia og Christian en drømmetilværelse som ektefolk full av erotikk og luksus. Men mørke krefter truer, heter det i den tredje filmen i Fifty Shades-serien, basert på E. L. James' bestselgende bokserie.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Los Bando fra onsadg 23. februar:
I denne feelgood-komedien, som er en norsk "independenet" følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Norske byggeklosser – fra onsdag 21. februar:
Vi tar neppe mye feil hvis vi sier dette blir den store vinterferiefilmen. Atle Antonsen spiller diverse roller i Rolf Wesenlunds fotspor i en ny versjon av Norske byggeklosser. Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til Jens' temmelig eksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget. Men, som mange par har oppdaget før dem: Det er mange potensielle feller når man skal skape sitt eget hjem – særlig når paret selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på "ekspertisen".
Problemene hoper seg kjapt opp i møtet med systemet og folkene som representerer det (og som alle spilles av Atle Antonsen): Den korrupte saksbehandleren hos Plan- og bygg, de østeuropeiske arbeiderne som er mer opptatt av dofasiliteter enn snekkerarbeid, den alternative øko-arkitekten og petimeteret på gjenbruksstasjonen, for å nevne noen.Oppussingskomedien "Norske Byggeklosser" er en ny norsk komedie inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjonene som oppstår når evner og omstendigheter ikke nødvendigvis matcher ambisjonene.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

The shape of water – fra 25. februar:
Guillermo Del Toros 13 (!) ganger Oscar-nominerte eventyrlige og hjerteskjærende The Shape of Water om en merkelig amfibie-skikkelse som holdes fanget på 50-tallet.
Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa (Hawkins) jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Per Fugelli – Siste resept – siste sjanse tirsdag 27. februar:
Erik Poppes dokumentarfilm Per Fugelli – Siste resept blir det enda en mulighet til å se.
Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaperen, og resultatet er et meget personlig, humoristisk og tankevekkende portrett. Fugelli var kjent for sin humanisme, sin humor, sitt samfunnsengasjement og sin åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen.
Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet. Som debattant og medisiner sov han aldri, han var like opptatt av samfunnets, som kroppens skavanker. Filmen er ifølge kritikerne rørende og livsbejaende – om å leve for fullt til det hele er over.

Trailer: (Saken fortsetter under traileren!)

Gjør avtale med deg selv og venner, og kom deg på kino!

Linker:
Rjukan kino
Rjukan kino på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia