fbpx

Vice, Artic, Rive-Rolf og Pjusken på kino

Radio Rjukan1. februar 20194min
vice_c02f

""Oscar-favoritten om visepresidenten til George W. Bush og Mads Mikkelsen i i en historie om overlevelse i arktis er helgas spennede kinomeny for de voksne, og i tillegg err det  Rive-Rolf for familien og Pjusken og for barna.

Søndag er det premiere på en av årets store Oscar-favoritter. Hele åtte nominasjoner er blitt Vice til del. Tittelen Vice henspiller på at Dick Cheney var visepresident, og at han var en ganske smart luring i måten han styrte politikken til George W. Bush. Filmen forteller om hvordan den ukjente byråkraten i Washington i det stille ble en av verdens mest innflytelsesrike menn. Som visepresident til George W. Bush endret han USA og verden på måter som vi fortsatt ser konsekvensene av idag.

Men det ekstra interessante med denne filmen er at Christian Bale la på seg et betydelig antall kilo for å spille rollen som Cheney. Manusforfatter og regissør Adam McKay, som også sørget for en Oscar-nominasjon til Bale for hans rolle i The Big Short var klar på at han så ingen andre enn 44-årige Bale i rollen som 77-årige Cheney.

Men fredag skal verlevelsesdramaet Arctic på lerretet med en utradisjonell overlevelsesthriller. Mads Mikkelsen spiller rollen som forsker Øvergård som på oppdrag i den Arktiske tundraen blir tvunget til å nødlande sitt fly i isødet. Med sitt primitive overlevelsesinstinkt, klarer han å få dagene og ukene til og gå ved å spise fisk dag etter dag. Når han endelig ser ut til å se redningen, går ting ikke som planlagt, og han må han bestemme seg om å forbli i en relativ sikkerhet i leiren, eller dra på en farlig ferd mot det ukjente sammen med en hardt skadet kvinne.

Trailer Arctic (Saken fortsetter under bildet):

Trailer Vice (Saken fortsetter under bildet):

Trailer Rive-Rolf kræsjer internett (Saken fortsetter under bildet):

Trailer Pjusken – Et vintereventyr (Saken fortsetter under bildet):

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia