fbpx

Veteran-rush til Kongens Nei

Radio Rjukan20. september 20167min
kongensnei-2_e952

Du må ikke vente for lenge hvis du vil ha billett tl fredagens premiere å Kongens Nei på Rjukan kino.
– Jeg anbefaler å kjøpe billetten på nett dersom du vil være sikker på å få plass, eller så bør du møte tidlig til køen, sier kinosjef Endre Solhjem Knudsen til Radio Rjukan, nå en av høstens store kinobegivenheter finner sted i slutten av uka.

Kongens Nei er historien om da Norge ble invadert av Tyskland i starten på andre verdenskrig, og da Kongens sa nei til å samarbeide med tyskerne, og flukten til England begynte. Det var en mer dramatisk historie enn den fleste kjenner til.
En av Norges mest merritterte filmregissører Erik Poppe har stått bak filmen. Han har tidligere laget filmer som Hawaii Oslo, DeUsynlige, Schpaaa og Tusen ganger god natt. Alle filmer som har fått kjempeskryt av anmldere og publikum.
Skryt har også Kongens nei rukket å få, med seksere og femmere i yatzy på terningen. Nå ventes det storinnrykk fra publikum i alle aldrsgrupper på norske kinoer.

""– Jeg har tore forventninger til denne filmen, som blir årets norske ved siden av Børning 2 som kommer i slutten av oktober, sier Solhjem Knudsen. Han synes interessen fra krigsveteraner er overveldende.

– Jeg har sesielt invitert noen til å overvære preieren, forteller Bjøtrn versen, som selv er veteran fra norske operasjoner i Afghanistan og flere andre krigsrammede steder i midtøsten.
– Vetranene vil veldig gjerne være med, så det fyller seg fort opp, sier Iversen, som ber veteraner han ikke har vært i kontakt med om å ta kontakt.
– Det er mange veteraner i Tinn, sier iversen, og røper at også folk som ar opplevd krigen kommer.  

– Vi vil nok gjøre litt ekstra stas på dem, sier Knudsen, som forteller at kinoen vil merkere at så viktig Norges-historie står på kinokartet.
– Vi kommer til å be folk om å toppe opp i uniform, sier Iversen, som synes det er en viktig begivenhet når en slik krigsfilm settes opp på kino. 
– Jeg har veldig gode minner og erfaringer fra premierene på Kampen om tungtvannet, Max Manus og slike filmer, så dette blir stort. Jeg har virkelig godfølelsen og gleder meg, sier Iversen, som er sikker på at Poppe har laget en flott film.
– Jeg er trygg på det at han har laget god Norgeshistorie, selv om de nok også her har måttet ta dramaturgiske greåp for å få storyen til å fungere på film, sier Iversen.  

– Nå er fllmens første fire forestillinger lagt ut i salg, opplyser Knudsen.
– Det er bare å bestemme seg for når man vil ta turen, og så må folk ikke tro at denne filmen er på kino i lang tid. Selv om det nok blir flere enn fire forestillinger, så er det publikumsoppslutnginen om avgjør hvor mange det blir, sier Knudsen, som tror det blir et rush på kino for å se denne.

Her er trailer for filmen:

Arrangementsinfo:
"Kongens Nei" av Erik Poppe
Foreløpig er det satt opp fire forestillinger
Billettlinker:
Premiere fredag 23. september kl. 20.00
Søndag 25. september kl. 19.30
Mandag 26. september kl. 19.30
Onsdag 28. september kl. 19.00

Linker:
Rjukan Kino
Rjukan Kino på facebook
Kongens Nei på filmweb
Kongens Nei på imdb.com
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia