fbpx

Utsolgt teater – men er det interesse for ekstraforestilling?

Radio Rjukan15. juni 20223min
Liggende2_1920x1080

Teater Ibsens forestilling der Linda Eide «har ei høne å plukke» med Herborg Kråkevik på Verdensteateret 6. september er helt utsolgt, og det tre måneder før den skal gå. Slikt er ikke Robert Jenbergsen på Tinn kommunes kulturkontor vant til.

– Nei. Det er jo utrolig gledelig. Men Herborg Kråkevik, Heine Bugge og Linda Eide vil folk ha med seg. Det er utsolgt, men jeg har faktisk to billetter igjen!

– Du vet de to setene som er unntatt i bestillingssystemet som er lagt til rette for at det kan rulles inn en rullestol er ledige. Jeg må finne ut om jeg kan få lagt dem ut for vanlig salg. Det blir jo for dumt om de blir stående tomme i en ellers smekkfull sal, sier Jenbergsen.

– Men jeg lurer på om det er mulig å få til en ekstraforestilling med dem f.eks. senere på kvelden. Jeg har lyst til å sjekke om det er mulig. Om damene ikke tar seg helt ut på scenen i den ene forestillingen da….

– Men jeg må vite om det er interesse, så de som ikke har fått tak i billett, men som har lyst til å komme får ta kontakt. Er de stor nok respons så vil jeg se om det er mulig å få til en ekstraforestilling, sier Jenbergsen.

Og forestillingen du er ferd med å gå glipp av?

Det er en forestilling med sanger, nummer, karakterer, fortellinger, foredrag, og en god dose Herborg, Linda og Heine. Vart og voldsomt. Alt for å mane fornuften tilbake.

Linda Eide har ei høne å plukka med Herborg Kråkevik, og Herborg Kråkevik har ei høne plukke med de fleste, og i alle fall det meste, og ut på den galeien er ikke Linda vanskelig å be heller. Og slik går fort en time og tjue minutter!

I presseskrivet leser vi:

«For der forfedrene våre tok den tunge, men forfriskende samtalen mens de satt i fred og ribba høner for fjær, tar Kråkevik og Eide samtalen for åpen scene. Og uansett om den ene er antikk og den andre er retro; en ting er de skjønt enige om: Fornuften har forduftet! – og tok med seg den befriende galskapen i samme slengen.

I denne forestillingen er begge deler tilbake, også takket være forestillingens musikalske stålfundament, trekkspillvirtuos og romsdaling, Heine Bugge. Velkommen til et uforsonlig ballespark til verdens skeive gang.»

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Ibsen og Det Vestnorske Teater og ankommer Verdensteateret 6. september.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia