fbpx

Unni hjemom Tinn på turné

Radio Rjukan23. april 20165min
unni-boksasp-ens-5_d959

Det er ikke uten en viss stolthet vi kan si det, for Unni fra Nord-Møre har etablert seg på Miland i Tinn, og lever at hun snart har skrevet et hjemkomst-låt for Tinn også, slik hun har laget for Nord-Møre.
""Unni Boksasp Ensemble er ute på turné, denne gang som trio, og kommer rett fra dagkonsert i Tønsberg til Verdensteatret på Rjukan for et publikum som var i alderen 8 til minst 80. Over 1 time og 10 minutter gir de sammen med sin virtuose tangentmann Trygve Brøske og sin stø bassist Vegard Vestrum.

De åpnet med et par låter fra det siste albumet, og allerede som fjerdelåt kommer den nye singlen "5 små ord", før en nostalgisk låt Unni har skrevet om "Vegard og siltråkking". Trioen har tatt publikum med storm, humor og godstemning. Selv de yngste på første rad er fjetret av den gode stemmen og detaljene i orgel, harpe og dulcifer, en amerikansk versjon av langleik.
""På femte og sjette låta høres Unni ut som en folkemusikkversjon av Kari Bremnes, noe som viser hva som bor i dama fra Nord-møre.

Samtidig som Unni er det ubestridte, men også balanserte sjefen i ensemblet, er det Trygve Brøske som står for mesteparten av humor og stunts. han klarer ikke å la være å kommunisere med publikum, og det funker glimrende også i dialog med Unni. Vegard Vestrum er mer tilbakeholden, og med glimt i øyet og flir over tullet til Brøske. 
Den uformelle tonen på scenen står til kontrast i den vare og klare musikken, som absolutt ikke er uten glede og humor, men som likevel krever litt stillhet innimellom av sitt publikum. Og du kan høre hver tone i musikken, helt til siste tone ebber ut fra orgel eller pianotangent.

Det er ikke det minste rart at det har blitt både spellemannspriser og folkelarmpriser for dette. Ensemblet holder toppnivå, og konserten inneholder både balsam for sjelen og det fengende, helty ned til loklae toner med en låt fra Margit Finnekåsa fra Gransherad, der lydmannen Vegard Finnekåsa faktisk er barnebarnet, "Ungdom, ungdom, så vonfull og blid".

Fra folkemusikk, trall, bånsull og allsang, tar turen innom både blues, pop og folkemusikk, og før du veit ordet av det, så er det hele over. Men et takknemlig publilkum klapper trioen inn til et par ekstranummer, som avsluttes av det som er blitt en signaturlåt, "Til Grip".
Unni Boksasp Ensemble er imponerende på alle nivåer. En flott konsert, og en herlig stund som nsten blei for kort.
Nå venter vi spent på det nye albumet. Første låta er lovende, og vi gleder oss, for Unni kan virkelig skrive låter.
""
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia