fbpx

Unni Askeland strålende fornøyd – tar med Ari Behn neste gang

Radio Rjukan27. mai 201711min
unniaskeland-3_5c72

""En av Norges aller størst popkulturelle kunstnere Unni Askeland har allerede lovet at hun vil komme tilbake til Rjukan Admini før hun møtte publikum fredag, og etter en åpning der hun både hadde solgt godt og ikke minst fått møte kunstinteresserte, så strålte Unni før hun hadde bestemt seg for å gå sammen med teamet sitt til Gaustatoppen lørdag.

Så tro ikke at jetset-livet hun har levd den siste tiden med runden Bahrain – London – Rjukan, med opphold i suiter har påvirket den sporty Askeland.
I London har hun vær på Tate Modern, hvor en sefie-utstlling har inspirert henne veldig.

– Velkommen til Rjukan!

– Takk skal du ha jeg fryder meg.

– Vet du, jeg bor i selveste Sam Eydes-suiten forteller Askeland. 
– Da Kenneth (Red Anm.: Kvam) ringte, så begynte han med å si "Beklager…" og jeg trodde umiddelbart det var kommet noe i veien, men det han fortsatte med var at de var så booket at de var nødt til å putte meg i Sam Eyde-suiten, og at den er litt stor.
Hehe, jeg kunne jo ikke takke nei til det, ler Askeland, som er i strålende humør når hun møter Radio Rjukan.

Hun forteller at hun også fikk en voldsom suite da hun viste bilder på en 3-dager tur til Bahrain, hvor hun møtte kvinner. På åpningen møtte hun i mundur hun hadde nyinnhandlet Sari der nede.
– Det er min nye festdrakt!

– Du er jo blitt rene jetseter'en når du bor på suiter hele tida?

– Ja, haha, jeg er så heldig. Og Admini Hotel er jo så fantastisk. Jeg har vært på Rjukan en gang, men det var bare på gjennomreise.

– Jeg har tatt med grafikk trykk og noen bilder, og blitt fantastisk imot. De var jo svært kunstinteresserte mennesker som kom, og jeg solgte godt. et maleri solgte jeg faktisk til Molde, sier Askeland.
– Jeg fikk vite av flere at de satte pris på at jeg er her. Det er jo helt fantastisk å møte mennesker slik. Det er litt lurt å være tilstede når man presenterer kunsten sin. 
– Jeg hadde tenkt å lese litt av Ruth Lillegraven, men det ble så spredt her, men jeg tror i allefall jeg fikk snakket med alle.

Det er da også derfor hun selv velger å være tilstede. Så hun kan snakke om kunsten sin, med aller mest til møtet med menneskene. 
Til Rjukan har hun med 13 nye grafiske trykk fra serien «er jeg fin nok for deg», og også noen Munch-adopsjoner. Opp mot 30 bilder totalt.

– Ja, hva er det mellom deg og Edvard Munch?

– Hehe, ja si det, jeg må vel innrømme at vi har et forhold, ler Askeland.
– Det er rett og slett et kjærlighetsforhold! Nei, vet du hadde han vært født seinere så kunne vi hatt et forhold. Vi hadde vært gift! Han er så interessant, og jeg kjenner meg så igjen i det han malte, og jeg kommer stadig tilbake til ham, sier Askeland.

Hun har også møtte Helge Songe, og er på fornavn med ham.

– Helge ga meg to av sine bøker, og jeg har begynt å lese boka om Gaustatoppen. Jeg elsker å lese, og nå skal jeg opp på Gaustatoppen! Jeg har veid litt for og imot, men jeg har tatt mot til meg.
Det er ingen som tror jeg kan gjøre det, så nå skal jeg bevise noe annet! Sier Unni med overbevisning.

Men jeg fikk også strikkhopp igår, og vet du, det tør jeg ikke! Sier Askeland, og ser straks bekymret ut.
– Jeg møtte to jenter, en på 26 og en på 27, som skulle hoppe. Hun ene hadde fått det strikkhoppet i bursdagpresang. Og når du er så ung, skjønner jeg det. Men jeg hadde ikke tørt. Jeg tror rett og slett ikke kroppen min vil tåle det, ler Askeland.

Askeland viser oss rundt i utstillingen på Admini.

– Du er litt selvutleverende?

– Vet du, det har jeg alltid vært. Det er liksom meg. Jeg må bare være meg selv, sier Askeland, og forteller om bilder hun også laget mens hun ikke var så på topp, og som bærer preg av det, med mindre farger.

Hun hadde også giftet seg med Basquiat, som hun har et bilde med.
– Hadde han levd idag, hadde vi vært like gamle. Nå selges han for fantasi-summer. En av de som har inspirert meg aller mest.

""Så viser hun bilder i en sefieserie, etter møter på Tinder, der hun har brukt utfordrende og utleverende bilder som menn som kontaktet henne har sendt henne.
– Nå er jeg utsestengt fra Tinder. Jeg er "banna" der, forteller Unni, som ikke er bekymret for det, for hun har funnet nye sosiale medier.

– Nå bruker jeg Baduu og Happn, men det er veldig dårlig her, ler Aseland. Jeg fant en mann på Happn, men her på Rjukan er ikke folk med på de sjekke-appene.
– Ja, dere må skjerpe dere til neste gang jeg er her! Da får dere bare være på! De kan se etter UnniX, det er meg! Sier Unni med glimt i øyet.

For Unni kommer tilbake. Det lover hun også Radio Rjukan.
– Jeg er en filantrop. Jeg elsker å treffe mennesker. Og her er det veldig mange interessante mennesker. Rjukan er et veldig interessant sted. Det har vært fantastiske folk jeg har møtt her, og jeg møtte også en hotelleier i Åndalsnes som kjøpte et bilde her som skal opp på hotellet, og inviterte meg opp dit.
– Jeg veit ikke når, men helt sikker, og da tror jeg at jeg skal ta med en veldig god venn – som er forfatter – Ari.

Radio Rjukan synes hun sier Are, men blir raskt rettet.

– ARI, Ari Behn vel, han skal jeg da få til å lese dikt, mens jeg skal fortelle om bildene mine, sier Askeland.
– Jeg snakket med ham idag, og jeg har lyst til det. Og han har veldig lyst til det, han også.

Hun er på Rjukan Admini også søndag, og forteller mer enn gjerne om bildene sine. Unni er en slik person du føler du alltid har kjent.
– Kanskje noen av bildene blir hengende også lenger enn søndag. Vi diskuterer det. Så får vi se.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia