fbpx

Tusenvis vil gå opplysningsløypa

Radio Rjukan1. september 201611min
opplysningsloypa2016_5c1a

Resultatet av Norads prosjekt om å illustrere at de jobber med å gjøre det umulige mulig, og valget som falt på Rjukan ""nettopp som følge av dette er iferd med å ta fullstendig av.
Lyssettingen av stien opp til Gaustatoppen i det Norad har kalt "Opplysningstien" i "Verdens vakreste nattevandring" treffer midt i blinken.
Nå er det over 2.000 som opplyser at de skal gå, via facebookeventet til arrangementet som skjer lørdag 10. september. i tillegg har over 12.000 sagt de er interessert i arrangementet. I tillegg kommer alle som ikke har meldt seg på, og selvfølgelig de som ikke er på facebook.

Det kan føre til tidenes massevandring og tidenes parkeringskaos langs fylkesveien! Men Marte Lid. Prosjektleder for prosjektet hos Norad mener de har tatt forholdsregler.

""– For første gang skal ett av Norges mest kjente turmål lyses opp i "Opplysningsløypa". En rekke er invitert, og folk flest og rjukanfolk og tinndøler er særlig invitert. Vi kaller det opplysningsløypa for å informere om de 17 bærekraftsmåla FN har satt for verdens utvikling for de neste 15 år framover, sier Lid.
– På vei opp er det 17 lyssatte stopp som informerer om FNs bærekraftsmål.

Facebookeventet "Verdens vakreste nattevandring"

– Idéen kom fra idéhentingen på workshopen på Rjukanhuset i slutten av juni, og flere idéer der handlet om Gautatoppen, og om energi og lys. Og dermed ble dette til denne turen 10. september som vi regner med vil få massiv oppmerksomhet.

– Da ble dette til noe virkelig nå ville prøve å få til. Vi vil lage en lysløype opp til Toppen i mørket, men det viktigste er jo at folk stiller opp, så hovedlysa blir jo folk flest!
""Alle må ha med seg lys, og vi anbefaler jo hodelykter. Så skal vi filme folk på vei opp til Gaustatoppen.
– Det vil bli et flott syn nedover stien og ned mot dalen. Vi gleder oss veldig til hvordan det blir seende ut, og vi har krysset fingre for godt vær. Det ser jo bra ut så klangt på langtidsvarselet, sier Lid.
Planen er at filmingen den agen skal munne ut i en storslått reklamekampanje og -film for bærekraftsmålene og Norads arbeid. Så reklameeffekten er ikke over med at arrangementet spres og at turen skal gås.

– Men det kan jo bli et sant parkeringskaos som må løses!

– Ja, som dere vet får vi ikke større parkering der før arrangementet, men vi har kontaktet politi og vegmyndigheter, og i tillegg vil vi sette opp busser i samarbeid med Tinn Billag, i tillegg til bussene som går fra før i området.
Bussene går slik at folk er der seinest til start klokka 20, og for å frakte folk ned igjen til på natta.
Sivert Høyem er hoveddesserten og vi håper den skal bære godt ut ifra toppen, sier Lid.

– Vi samarbeider med Gaustabanen med å rigge. Det blir kjempegøy!
For at dette skal funke vil det være mye som må gjøres, men Norad er klare til å utføre jobben sammen med gode samarbeispartnere.  
Det skal være mulig å ta Gaustabanen opp, men det må sjekkes, og bestilles. Vi vil oppfodre flest mulig til å gå opp og ned, naturligvis. Men det er bra for se som ikke kan gå selv opp, sier Lid.

Hva koster det?

""– Det er jo helt gratis.Vi setter det opp som en del for å informere om bærekraftsmålene, og vi samarbider med Tinn kommmune, Røde Kors og Den Norske Turistforening, men Norad betaler gildet. Vi inviterer alle til å bli med å lage et historisk event, sier Lid, som gleder seg som en unge.

– Planen er at man skal dra fra fra Stavsro klokka 20, så vær der før det. Noen går etterhvert, og så blir det en lang opplyst løype oppover. Konserten med Sivert Høyem skal gå klokka 23 på toppen. Det burde gå, og nå er det meldt bra vær og fin temperatur, så det håper vi holder seg, sier Lid, som oppfordrer de som må ta Gaustabanen om å bestille billett på vanlig måte. 
– Men det kan fort bli kange køer, og meningen er jo at vi vil ha flest mulig til å gå, oppfordrer Lid, som vel egentlig ikke er helt sikker på hva hun og Norad har satt igang!

Tidligere Radio Rjukan-saker om prosjektet
Gjør det umulige mulig
Idéflom på mulig-umulig-møte 
Skal lyssette Gaustatoppen-sti
Sivert Høyem-konsert på Gaustatoppen

Arrangementsfakta:
Verdens vakreste fjellvandring opp "Opplysningsløypa"
Med konsert med Sivert Høyem på Gaustatoppen.
Lørdag 10. september 2016
Starten går fra Stavsro klokka 20.
På vei opp er det 17 lyssatte stopp som informerer om FNs bærekraftsmål.
Konserten med Sivert Høyem er ca. kl 23.
Ha med lys, mest anbefalt er hodelykt.
Ta buss til og fra arrangementet.

Linker:
Facebookeventet "Verdens vakreste nattevandring"
Norads arrangementsside "Norad/umuligemulig"
Norad på facebook
Norad på nett
Den norske turistforening på nett
Tinn kommune på nett 
Gaustabanens nettside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia