fbpx

Trubadurfestival for 11. gang

Radio Rjukan27. august 20156min
trubadurfest-2_1757

Aud Verpe ved Huset Pub har overtatt festivalarrangementet etter at Odd Landstad ga seg som festivalsjef etter 10 år ved roret ved Rjukan Trubadurfestival. I løpet av de 10 åra har festivalen vokst til å bli et av Tinns stolte årlige arrangementer, og når det er ellevte året så er det med store navn som Valkyrien Allstars og Bjørn Eidsvåg.

Vi har utvikla festivalen litt hvert år, og ifjor hadde vi suksess med å slå litt på stortromma på 10-årsjubileet. Det følger vi opp i år, og resultatet er at vi forhåndsselger billetter i større grad, sier Verpe, som fortsetter at de fortsetter med å kjøre headlinerne tidlig på kvelden, klokka 20. Ifjor var utvidelsen av festivalen veldig vellykka, så da fortsetter vi med det å utvide, sier Verpe.

Bjørn Eidsvåg holder en av sine sjeldne solokonserter på fredagen, og han åpner hele festivalen fredag 28. august klokka 20.
– Vi har alltid headlinerne først, da det er utekonserter, og så er det veksling mellom telt- og innekonserter for andre trubadurer.
Vi har 8 trubadurer fra nær og fjern, og den etterspurte Joanna Demker kommer også i år, forteller Verpe.
""– Bjørn Eidsvåg aleine – det blir veldig spesielt. Jeg gleder meg veldig til den konserten. Det passer veldig godt med Bjørn eidsvåg som en intim konsert, sier Verpe, som har vært sentral i festivalen i alle årene, da festivalen har hatt base rundt populære Huset Pub.

Hun regner med god festivalsteming i år også.
– Det er plass til ca. 400 på festivalen. Men alle får ikke plass i telta som er satt opp. så det gjelder å komme tidlig hvis man skal ha sitteplass, forteller hun.

Lørdag er det start klokka 12 med tre trubaduerer fram til klokka 14, og også i år blir det trubadur i Storgata ved konditoriet.
– Og klokka 14 trår vår lokale trubadur Harald Nesse til med konsert. Jo Storeng fra Ni Liv er ny på plakaten i år, og det blir veldig spennenende med Valkyrien Allstars på lørdagen. Det kommer til å bli liv! sier Verpe.
– Det svinger jo bare så voldsomt, så om folk klarer å sitte rolig, det tviler jeg på. Det er veldig mange som kommer for å se dem spesielt, mener Verpe.

– Alt foregår under tak og vi er ikke væravhengige, men nå ser det jo ut som om været blir supert også.
Når alle sitter i teltet så vi vil alltid oppfordre folk til å bevege seg litt vekk hvis de må prate om hva naboen gjorde i går.
De kan de gå rundt huset. Da ødelegger de ikke for folk som er kommet for å høre på trubadurene, sier Verpe.

– Det det billetter igjen. De selges på visitRjukan og kun da fram til og med torsdag når de stenger.
Resten blir eventuelt solgt på huset fra fredag når Huset Pub åpner, forteller verpe, som gleder seg til den 11. utgaven av festivalen.

Linker:
Rjukan Trubadurfestivals nettsider
Rjukan Trubadurfestival på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia