fbpx

Trippelutstilling åpner lørdag på Telemarksgalleriet Lysbuen

Radio Rjukan24. november 20165min
invitasjon-utstilling_da8f

Det er Elisabeth von Krogh, Elling Reitan og Anne-Line Iversen som stiller ut i trippelutstillingen på Telemarksgalleriet Lysbuen fra førstkommende lørdag og fram til 22. januar. 
""– Det dreier seg om unike tekstiler, keramiske skulpturer og fargerike bilder vil du møte i utstillingen som åpner rett før jul.  Det er første gang disse kunstnere stiller ut med hver sin utstilling i Telemarksgalleriet, forteller presseansvarlig ved NIA Rita Engedalen til Radio Rjukan.

Tirsdag var de tre kunstnerne tilstede på pressevisning, og de gleder seg til å presentere sine verker i trippelutstillingen, som de håper vil tiltrekke seg mange interesserte også fra Tinn.
 
Elisabeth von Krogh er kjent for sine store, fargesterke krukker bl.a. fra Gardermoen hovedflyplass. Hun er innkjøpt flere ganger av kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim, Norsk Kulturråd og Nasjonalmuseet, og har flere utsmykninger bak seg. I 1998 fikk hun Kunsthåndverkprisen og i 1999 mottok hun Vestfold Fylkes kunstnerpris.
Til utstillingen viser hun krukker i diverse størrelser og utforminger, og noen skulpturelle objekter. Arbeidene hennes blir til gjennom forskjellige prosesser. De kan modelleres fritt av kunstnerens hender, eller de blir formet og bearbeidet i gipsformer. Og noen blir formet på dreieskiven. Figurene og krukkenes fargesterke uttrykk er kraftfulle og energisk.

Anne-Line Iversen jobber både med store veggarbeider og sjal. De to produksjonene er helt forskjellige, den eneste likheten er at kunstneren i begge tilfeller arbeider med silketrykk.
De store veggarbeidene utføres på lin som blir trukket på blindramme. I veggarbeidene benytter Iversen ofte bladgull, og fargenyansene går i sølv og gull. Det gir en ro i arbeidene som oppleves nærmest sakral. De store mønsterene er gjentagende og vakre.
I produksjonen av skjerf og sjal importerer kunstneren silke fra Kina og ull fra India. Motivene trykkes/fargeetses på stoffet. I arbeidet med sjal og skjerf bruker kunstneren mye farge.

Elling Reitan har deltatt i mer enn 150 separat- og kollektiv utstillinger i Norge og i utlandet. Han har vært elev av Odd Nerdrum og Bjørn Sverrbo og Jens Johannessen.
Elling Reitan er i dag en av Norges mest populære malere og grafiker. Kunsten hans kjennetegnes av intense farger og narrative komposisjoner.
Paret i sort og hvitt (Yin og Yang) finnes i alle Elling Reitans verk på samme nivå som kunstnerens egen signatur
Velkommen til kunstutstilling med mye spennende gavetips nå som det nærmer seg jul!
 
– Utstillingen åpner lørdag 26. november kl. 13 av ordfører i Notodden Gry Fuglestveit Bløchlinger, akkompagnert av vakre toner ved Ellen Marie Løkslid som har høstet svært gode omtaler, forteller Engedalen.

Linker:
www.telemarksgalleriet.no
 

Arrangementsinfo:
Tre separatutstillinger
ELISABETH VON KROGH
ANNE-LINE IVERSEN
ELLING REITAN

Åpning LØRDAG 26. NOVEMBER Kl. 13.
Åpningstale:  Gry Fuglestveit Bløchlinger akkompagnert av vakre toner ved Ellen Marie Løkslid
Entré 100,- / 80,-

Etter det er utstillingen åpen fram til 22. januar.

Telemarksgalleriet & Lysbuen ved Norsk Industriarbeidermuseum
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia