fbpx

Tinns første mikrobibliotek er klart til bruk

Radio Rjukan20. mai 20206min
img_9849_bbf1

I en engere forsamling uten for mye oppstuss i disse koronatider, var Sanja Pasovic bibliotekets utsendte da de åpnet Tinns første av flere kommende mikrobiblioteker. Sanja kom med alle bøkene og sammen med Einar Nielsen og Veronica Sauro ble det fylt med bøker før det ble snorklipping sammen med avdelingsleder Solvang Bofellesskap Anette Glosimot Mathinsen, Gunn Haukereid som er avdelingssykepleier fra Solvang og campingplassens eier Annette Fagerberg.
– Jeg synes det er så fint, og gleder meg til hva gjestene kommer til å si. Sanja spurte om det hadde vært en idé, og det var jeg helt klar for, sier Fagerberg.

Det hele begynte med at Rjukan bibliotek var ute i avisa med frivilligsentralen.
– Anette fra Solvang henvendte seg som den aller første og sa det er noe for oss, og da fant vi ut at Sandviken ville bli et bar sted.
""Det var ja med en gang, og jeg synes det er et lite kunstverk, og innholdet har vi brukt litt tid på – for å passe både store og små, så det er fine og gode og endel nye bøker. Nå håper vi at både turister og fastboende benytter seg av det,
– Herved åpner jeg det første mikrobiblioteket i Tinn, sa Veronica Sauro, og delte den røde snora før det ble bilde med så stor avstand som mulig.

Mikrobibliotek var perfekt for Solvang Bofellesskap.
– Jeg var ivrig fordi jeg har sett og følger med på Little Free Library på Instagram, og det fungerer rundt om i hele verden. Solvang Bofellskap har lovet å lage to for biblioteket – dette og et som skal til Hovin. Vi er glade i håndarbeid, og liker å snekre litt, krakker og slikt, og da ble dette en fin utfordring. Vi har brukt langt tid, men vi er stolte av det vi har fått til, og bildet som er malt øverst er basert på en av de første campingturistene som var her på sandviken i 1956. Jeg så det bildet hang på veggen her, og da var det klart at det måtte bli det. I Hovin har vi ikke bestemt hva det blir bilde av ennå sier Mathisen.

– Mister dere ikke kontrollen på inn- og utlån nå?
– Nei, det bekymrer ikke, ler Sanja Pasovic, som vanligvis er vant til å ha stålkontroll på lånestatistikkene.
– Vi regner med at de fleste husker å sette dem på plass etter å ha lest dem, eller at noen istedet donerer en bok for en de tar. For de bøkene som ikke måtte bli returnert, bekymrer ikke. Jeg må vel si at det er lov å bytte med en i ""biblioteket. Jeg synes det skal være lov. Nå som biblioteket er stengt for vanlig drift, ar det jo et ekstra godt tilbud. Men i fortsettelsen er jo meningen å friste folk til å lese, for mikrobiblioteker er jo også en markedsføring av boka og biblioteket, og ikke minst gratisprinsippet som bibliotekene setter høyt, sier Pasovic. Bøker er friskmeldt som smittekilde etter at det først var karantene for bøker, men nå er det klartgjort at bøker ikke sprer korona-smitte.

Sandviken Camping har erfaring med bokbytte.
– Vi har hatt bokhylle her før der det ble byttet bøker, så jeg tror dette blir bra. Jeg veit at folk behandler bøkene bra, og er veldig spent på reaksjonene på dette nye, sier Annette Fagerberg. Det er flere mikrobibliotek på gang i Tinn, men dette er det første, for det som "Foreningen Les!" har adoptert ved Tinn Museum i telefonkiosken der, er blitt utsatt av korona-pandemien. Og det i trestammen i Månastien må tørkes ut og gjøres ferdig.
– Men det kan bli flere. Det kan jo hende noen private også lager noen. Men nå er det foreløpig fire som vi er med på å administrere, sier Pasovic.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia