fbpx

Tidenes Kino-oktober – Blade Runner og Snømannen

Radio Rjukan5. oktober 20177min
bladerunner2049_6912

""Hvis du ikke bestemt deg for å gå på kino i oktober, så er det på tide å ombestemme seg, for året kino-oktober kan fort bli en kinomåned du ikke glemmer med det første.
Mens Askeladden og LegoNinjago går fra september in i oktober på kino, og sikkert kan glede mange, er det de kommende ukene et par kjempepremierer du må få med deg.

Den ene er fredagens store premiere av den genierklærte regissøren Denis Villeneuves oppfølger til den fantastiske Blade Runner, kalt tidenes beste sci-fi, iallefall på linje med the Matrix, med Harrison Ford i hovedrollen som replikantjeger Rick Deckard.

Ford dukker opp igjen 35 år seinere her i Blade runner 2049, med regissøren dengang, Ridley Scott som produsent, og filmen ser ut som "a million dollars" for å si det mildt.

De første kritikkene er kommet, g det er overstrømmende. 
Det trilles terningkast 6 over en lav sko, til filmen som omhandler roboter, eller replikanter, sm tar over styringa.
Filmen er med andre ord mer aktuelle enn noensinne med sin temaatikk om robotsamfunnet. 

Blade Runner 2049 starter på Rjukan kino fredag førstkommende, 6. oktober.

Og det er jo ikke slutt med det, for uka etter, allerede onsdag, er det klart for Hollywoodfilmen som er 100% spilt inn i Norge, og i stor grad også i Tinn Snømannen – The Snowman – med storforestilling og førpremiere på Rjukan Torg onsdag 11. oktober.

Når vi vipper inn i oktober er det klart for storfilmen Blade Runner 29049, som skal følge opp den berømte 1982-utgaven, ofte kalt tidenes beste sci-fi-film:

I oktober vi også Iram Haqs (debuterte i 2013 med "Jeg er din") nye norske film "Hva vil folk si" muligheten, men filmen er ikke datofestet ennå:

Men fra onsdag 11. oktober dreier mye seg om Snømannen – The Snowman, og det er solgt hundrevis av billetter til den store utendørsforestillingen den dagen.

Stort videre er det vel neppe vits i å tenke, for Snømannen vil nok ta all oppmerksomhet.
men før det er det et par muligheter til; deriblant The LEGO Ninjago Movie:

I helga startet også Askeladden – I Dovregubbens hall, som delvis er filmet ved Gaustatoppen, og som vil storglede barna:

Men det er mer å glede seg over for barna, når Elias og Storegaps hemmelighet starter på kino samme dag som Blade Runner 2049, 6. oktober.

Dokumentaren En ubehagelig oppfølger starter på kino tirsdag 3. oktober, og vil gå en gang i uka framover. Den følger opp Al Gores prosjekt En ubehagelig sannhet. Den vil blant annet bli vist for skoler:


 

Mulig at Snømannen vil ta det meste fokus, men det er mer å se i oktober, iallefall kanskje…
Seinere i oktober, fra den 20. kan det bli en stort anlagte katastrofefilmen Geostorm.

Uka etter er det Leon Bashirs Gjengangere som er en norsk mulighet.

Det er også sannsynlig at du får se Karsten og Petra lager teater fra 27. oktober:

Mens det er 100% sikkert at du får se Thor: Ragnarok, den tredje filmen i Thor-franchisen:

Premiere på den er også på Jiwsaw:

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia