fbpx

Svein Bolling stiller ut i Lysbuen

Radio Rjukan15. januar 20164min
billingbilder2_278b

Telemarksgalleriet / Lysbuen slår på stortromma, og har invitert en av Norges største gitarister Knut Reiersrud til å bli med, når de åpner utstillingen lørdag klokka 13. 
Svein Bolling vil da et stort utvalg av sine verk, med motiver av vakre kvinner, truende hunder, stjerner og svevende ubåter i vakre tempera- og pastellmalerier.

""– Bli med inn i Bollings verden når han for første gang stiller ut i Telemarksgalleriet med en av hans største utstillinger noen gang. Tirsdag var det pressevisning med Bolling tilstede (bildet), og det er ingen tvil om at dett eer en utstilling som vil begeistre mange, og ikke minst vil glede mange besøkende fra lørdag og en måneds tid framover, oppfordrer presseansvarlig Rita Engedalen til Radio Rjukan.

Svein Bolling (født 1948) er en anerkjent og toneangivende kunstner i den figurative malertradisjonen. Utstillingen i Telemarksgalleriet viser malerier av pastell og tempera, og kunstneren arbeider med en presis og tidkrevende teknikk hvor håndverket er avgjørende. Bildenes overfalte er fløyelsmyk og sanselig og gir innholdet en dempet melankoli med rom for ettertanke. Han er en nestor i norsk malerkunst og til utstillingen i Telemarksgalleriet vises både helt nye malerier og eldre bearbeidede bilder.

De vakre kvinnene er en gjenganger i Bollings billedverden. Kontrastert med beistet, hunden, eller trollet viser de spennet mellom det vakre og det stygge, det gode og det onde, det kvinnelige og det mannlige. 
Svein Bolling bor og arbeider i Oslo. Hans verk er kjøpt inn av en rekke samlinger og museer.

Utstillingen åpnes lørdag 16. januar kl. 13.00 med åpningstale ved direktør for Norsk Industriarbeidermuseum, Runar Lia.
Musikk blir det ved spelemannsprisnominerte Knut Reiersrud. Reiersrud trenger neppe noen ytterligere presentasjon, men han er en prisbelønt norsk blues-gitarist og komponist, kjent fra en rekke samarbeid i ulike musikk-sjangere, og bidrag til rundt tre hundre ""innspillinger.

Utstillingen holder åpent fram til starten på vinterferien i Telemark, med andre ord 21. februar.

Telemarksgalleriet / Lysbuen kom i 2015 under vingene til Norsk Industriarbeidermuseum som dermed har enda et galleri å spåille på. Overtagelsen vil garantert føre til en ytterligere oppmerksomhet mot det flotte galleriet.

Linker:
Telemarksgalleriet / Lysbuen på facebook
Telemarksgalleriet / Lysbuens nettside

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia